Haberler

Yeni Mercedes-Benz Vito Türkiye’de




Yakıt ekonomisi ve yüksek kalite standartları ile segmentinin en iddialı markası olmaya hazırlanan yeni Mercedes-Benz Vito, 75.900 TL’den başlayan yepyeni fiyatlarıyla kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

* Yeni Mercedes-Benz Vito farklı kullanım alanlarına hitap eden geniş ürün yelpazesi ile hem iş hem aile kullanımına uygun olması ile dikkat çekiyor.

* Geliştirilen motor ve şanzımanları ile yeni Mercedes-Benz Vito, 5,7 lt’ye varan yakıt tüketimi ile kendi segmentinin en ekonomik aracı ünvanını hak ediyor.

Yeni Mercedes-Benz Vito, düşük ilk satın alma maliyeti, yakıt ekonomisi, yüksek kalite standartları ve farklı kullanım alanlarına hitap eden geniş ürün yelpazesi ile kendi segmentinin en iddialı markası olmaya hazırlanıyor. Artırılan güvenlik donanımları, geliştirilen motor ve şanzımanları ile dikkat çeken yeni Vito, düşürülen emisyon değerleri ve 100 km’de 5,7 lt’ye varan yakıt tüketimi ile kendi segmentinin en ekonomik aracı ünvanını hak ediyor.
Yeni Vito, geniş ailelerin kullanımı için tasarlanan 9 kişilik aile aracı Vito Tourer ve Vito Select’in yanı sıra hem iş hem aile kullanımı için ideal Mixto ve Kombi ile sadece yük taşımacılığı için sunulan Panelvan araçları ile ürün yelpazesini genişletti.
24 Aralık 2014 tarihinden itibaren Türkiye genelindeki tüm Mercedes-Benz Türk yetkili bayilerinde satışa sunulan yeni Vito’lar cazip fiyatları ile de dikkat çekiyor. Yeni Mercedes-Benz Vito Mixto 75.900 TL, Yeni Mercedes-Benz Vito Tourer 82.930 TL’den başlayan fiyatları ile kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Yeni Vito’da sunulan motor ve şanzıman seçenekleri

Yeni Vito kendi sınıfında ilk kez önden çekiş ve arkadan itiş olmak üzere kullanım alanlarına uygun şekilde müşterilerin seçme fırsatının olacağı iki farklı seçenekle pazara sunuluyor.

* Vito Tourer Base, Base Plus ve Vito Mixto & Kombi araçlarında 84 kW/114 Bg güç üreten,111 CDI motor tipi standart olarak bulunuyor.

* Yeni 1,6 lt hacimli motor tipi, 114 Bg motor gücüne sahip olup 270 Nm tork üretiyor. Ayrıca 6 ileri manuel şanzıman ve 1,6 lt motora sahip araçlar önden çekişli olarak sunuluyor.

* Vito Tourer Pro seçeneğinde 100 kW/136 Bg güç üreten 114 CDI, Pro Plus seçeneğinde 120kW/163 Bg güç üreten 116 CDI ve Vito Select seçeneğinde 140 kW/190 Bg güç üreten 119 BlueTEC motor tipi standart olarak yer alyor. .

* 4 silindirli 2.143 cm³ hacimli motorlu araçlar ise, arkadan itişli olarak136,163 ve190 Bg olmak üzere 3 farklı güç kademesi ile sunuluyor. 163 ve 190 Bg motor gücüne sahip araçlarda standart olarak sunulan 7 ileri 7G-Tronic Plus otomatik şanzıman, önceki nesil şanzıman tipine göre daha yumuşak ve seri vites geçişleri sunarken, Eco Start/Stop özelliği ile ekonomiklik de sağlıyor.

Maksimum sürüş keyfi

Standart donanım kapsamında yeni Vito Tourer ve Vito Select; BlueTooth özellikli USB ve SD kart bağlantısına sahip radyo telematik sistemleri, krom uygulamalı ve deri kaplamalı multifonksiyonel direksiyon simidi ve vites topuzu, elektromekanik servo direksiyon, hız sabitleyici, ön-arka halı kaplama ve ray sistemine sahip katlanabilen, sökülebilen ve yüz yüze bakar konuma getirilebilen lüks yolcu koltukları ile, en üst seviyede sürüş konforu, ideal işlevsellik ve yüksek kaliteyi bir arada sunuyor.

Sınıfının en güvenli aracı

Aracın yük durumunu hesap ederek savrulmasını önleyen 9. nesil ADAPTIVE ESP®, frenleme sırasında aracın tekerleklerinin kilitlenmesini önleyen ABS, aracın patinaj yapmasını engelleyen ASR, acil durumlarda fren kuvvetini artıran BAS, frenleme esnasında tekerleklere eşit fren basıncı uygulayan EBD, yokuşta kalkış desteği gibi

önemli güvenlik donanımları aracın seviyesini maksimuma taşıyor.

Tüm bunların yanında sunulan ve segmentinin güvenlik standartlarını yükselten diğer özellikler ise şöyle:

* “Rüzgar Savrulma Asistanı”, özellikle viyadük geçişleri sırasında ve kuvvetli çapraz rüzgarların etkili olduğu bölgelerde otomatik olarak devreye girerek aracın yol çizgisinde kalmasını sağlıyor.

* “Yorgunluk Asistanı”, çesitli parametreler yardımıyla sürücünün yorgunluk durumunu tespit ederek sürücüyü mola vermesi için uyarıyor.

* “Çarpışma Önleme Asistanı”, yeni Vito Tourer modelinde standart olarak sunuluyor. Sistem, aracın ön tarafında bulunan radar sistemi sayesinde öndeki araç ile mesafeyi sürekli olarak denetleyerek bu mesafenin kritik seviyede azalması durumunda sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarıyor.

* Aktif park asistanı ve geri görüş kamerası, opsiyonel olarak sunuluyor. Bu sistemler sayesinde, araç en dar park alanlarında bile kendi kendini park edebiliyor.

* Kör Nokta Asistanı, aracın kör noktasında araç bulunması halinde sürücüyü ikaz ediyor.

* Şerit Takip Asistanı, yine opsiyonel olarak sunuluyor ve aracın şeridinden çıkması halinde sürücüyü uyarıyor.

* LED akıllı aydınlatma sistemi ise hava ve trafik durumuna göre far ayarını otomatik yapan diğer bir opsiyonel donanım olarak sunuluyor.

Tüm bu donanımlar yeni Mercedes-Benz Vito’ya “sınıfının en güvenli aracı” ünvanını kazandırıyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu