Haberler

Yeni MINI bekleneni veremedi




MINI’nin değiştirilen ön tasarımı çok fazla tartışma konusu olmuştu ve bu tasarımın amacının çarpışma esnasında yaya güvenliği arttırmak olduğu iddia edilmişti.

Peki bu ne kadar başarılı oldu ?  MINI Cooper sadece 4 yıldızda kaldı. MINI için tam bir hayal kırıklığı olan bu durum yetkililerin övünerek bahsettiği yeni ön tasarımının bekleneni veremediğini gösterdi.

Yaya güvenliği anlamında MINI çok kötü sonuçlar elde etti ve kısaca hiç puan alamadı. MINI’nin yeni aktif kaput teknolojisi basitçe, bir yayaya çarpıldığını fark ettiğinde kaput yüksekliğini arttırıyor ve yayayı motordan ve diğer parçalardan uzak tutuyor.

Cooper’da bu sistem çeşitli boylardaki yayalarda ve farklı hızlarda aktif olabiliyor ve genellikle iyi sonuçlar veriyor. Ancak araçla ilgili tek sorun ön uç kısmı.

Diğer yandan ön tampon da değerlendirmeye alındı ve yayanın bacaklarında iyi koruma sağlayarak en yüksek puanları elde etti.

Yetişkin ve çocuk yolcuların güvenliği
Aracın yolcu kabini önden alınan hasarlarda stabil kaldı ve yolcu ve sürücünün bacaklarını iyi şekilde korudu. Yan kısımdan çarpışmalarda ise kabin içindekiler kaburga ve karın kısmında sınırlı koruma sağlayabildi.

Araç direk çarpışma testinde göğüs ve karın kısmı korumasında sadece yeterli seviyede olarak değerlendirildi.

Bir buçuk yaşındaki manken, isofix ters şekilde yerleştirilmesine rağmen sınırlı seviyede korunabildi.

Araç aynı zamanda yolcu hava yastığının kapatılabilmesi için bir düğme sunuluyor olmasına rağmen, hava yastığının açık olup olmadığını belirten bir uyarı bulunmadığı için ceza puanı aldı.

Sonuç olarak araç, %79 yetişkin koruma, %73 çocuk koruma, %66 yaya koruma sağlarken, güvenlik donanımlarında ise %56’da kaldı.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. bu euro ncap 5yıldız o yıldız falan cok bos muhannet benım ıcın 50 km hızla duvara carpıpta surucu koltuguna kadar gıden araba yada yanlardan darbe alıp arkadan darbe alıp vede 40-50 km hızla uselık!!!!! asgzı yuzu dagılan arabalar pıyasaya cıkmasın zaten herkes yurusun toplu tasımaya bınsın bısıklet kullansın daha saglıklı

    1. bence sen 50km hızla koşup bi duvara çarp istedigin sonuçları alırsan bizde senin taktigi uygulayalım

    2. iyide kardeşim sürüce koltuğuna kadar girmesi falan yani arabanın ne zarar aldığı önemli değil içindekini koruyor mu ona bak ki senin o hafife aldığın hıza sen bisikletle cıkabilcen mi yada otobüs günde kac kere 50 ile gidiyor 😀

      1. valla soyle soylıyım yıllardır mercedes ve volvo dan baska araca bınmedım kullanmadım aıle prensıpı baska arac kullanılmaz bızde w126 w140 2003 s60 hepsıyle kazam var ya ben ya baskası hıc bırndede 50 60 km ıle kaza yapıp arabaların boyle dagıldıgını gormedım yanı tartısmıcam benım gorusum bu ve pek sanmıyorum araba hurda olupta senın saglam kalcagını acıkcası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu