Haberler

1.8 milyon dolarlık BMW




Gün geçmiyor ki el değiştiren klasik araçların fahiş fiyatları ile alabileceğimiz süper spor otomobillerin hayallerini kurmayalım. Bu defa hayallerimizin kaynağı BMW ailesinden geliyor.

Geçtiğimiz günlerde, 1959 üretimi olan ikinci jenerasyon bir BMW 507 tam olarak 1.815.000 dolara, Scottsdale’de yapılan bir açık arttırmada alıcı buldu. Dünyada sadece 252 adet üretilen bu modelin sadece 202 tanesi yaşamına devam edebilmiş ve bu da fiyatının uçuk olmasının en büyük nedeni olarak görülebilir. Bir diğer sebebi ise zamanında Elvis Presley’in BMW 507 modelinden hissettiklerini deneyimleyebilmek olabilir.

Aynı zamanda Z4 ve Z8 modellerinin atası olan BMW 507 modeli, 3.2 litrelik V8 motoruyla 160 PS maksimum güç sunuyor. Günümüz turboşarjlı motorlarına karşılık komik bir rakam olsa da, üretildiği yıllar için tam bir hız makinesi denilebilir. Açık arttırmada satılan örneğinin el değiştirmeden önce 50.000 dolara restore edildiği iddia ediliyor.

Her ne kadar, bu para ile nasıl bir otomobil koleksiyonu kurabileceğimizi düşünsek de geçtiğimiz yıl bir diğer BMW 507 modeli tam olarak 2.4 milyon dolara alıcı bulmuştu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu