Haberler

2015 Honda Civic Type R kış testinde




Doğrusunu söylemek gerekirse eğer hot hatch’lerden hoşlanıyorsanız, bunlar şimdiye kadar gördüğünüz en ilgi çekici casus fotoğraflar arasında yer alacaktır. Yeni Civic Type R, LED aydınlatmaların takılı olduğu bir tavan barı ve eteklerinden sarkan buz damlaları ile görüntülendi.

Nurburgring’de önden çekişli araçlar arasında rekor kırdıktan sonra Honda, yeni Type R hakkında bilmemiz gereken neredeyse herşeyi haber bombardımanı halinde açıklamıştı. Eğer bunu kaçırdıysanız ufak bir özetle başlayalım, yeni Type R kaputunun altında 2 litrelik bir turbo motor ile gelecek ve 280 hp’lik gücünü limitli kilitli diferansiyeliyle yola aktaracak.

Honda’nın ilk turbo beslemeli 4 silindirli motoru olmasının yanında Type R, ayarlanabilir süspansiyon, Brembo frenler, aktif sürüş modları ve her otomobil tutkununun rüyalarını süsleyen bir body kit ile karşımıza çıkacak.

Seat Leon Cupra ve Megane RS 275 Trophy-R gerçekten harika makineler, ancak ikisi de yeni Type R kadar harika değil. Ama bu Type R’ı 1 numaralı hot hatch yapmak için yeterli olacak mı hep beraber göreceğiz. Karşısında 310+ hp’lik güç ile Ford Focus RS gibi bir çılgının durduğunu unutmamak gerek.

Yeni Civic Type R’ın piyasaya çıkışını bu yaz gerçekleştirmesi ve İngiltere’de 30,000 £’luk fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Performans tutkunları 3,000 £’luk depozitoyu ödeyip sipariş defterlerini çoktan kabarttı.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bence Megane RS daha başarılı sonuçta nürburgring pistini bayağı iyi bi turla dönmüştü. Ayrıca Megane RS ye dünyanın en iyi F1 takımlarında olan Renault Sports mühendisleri tarıfından geliştirildiğini söylemem yeterli diye düşünüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu