Haberler

Honda FCV konsept




Detroit Honda’nın FCV konseptine ev sahipliği yapıyor. Seri üretim modeli 2016’da Japonya’da tanılıcak olan Honda FCV konsept, aerodinamik dış tasarımı, nazik bir eğimle yükseltimiş ön cam ve çok sayıda hava girişi ile sürtünme direncine meydan okuyacağını söyleyebiliriz. Honda FCV, led aydınlatmaları, çağına uygun tasarlanmış arka tarafı ve aerodinamik jant tasarımı ile fuarda adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

İç tarafa baktığımız da bizleri, 5 kişilik bir araç karşılıyor. İç tasarımda üst sınıfa ait derilerin kullanıldığını da ekleyelim. Ahşap trimler ve metalik aksamlarının yanı sıra, havacılıktan esinlenilerek dizayn edilmiş direksiyon ve futuristik gösterge paneli bulunuyor. Honda geleceğin aracı yarışına FCV ile yeni bir sayfa açmış.

Honda aracın özellikleri hakıında bir şey açıklamanın henüz erken olduğu görüşünde. Ancak FCX Clarity’de kullandığı yakıt hücrelerinde %33 küçüklüğünde yeni bir yakıt hücresi geliştirdiğini ve bu aracın seri üretim modelinde kullanılacağını duyurdu. 300 mil yani yaklaşık 842 km menzil sunacak olan FCV’nin yeniden dolum süresi ise sadece 3 dakika.

İlk olarak Japon pazarına sunulacak olan Honda FCV’yi biraz gecikmeli de olsa Avrupa ve Amerika pazarında da göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu