Haberler

2015 CES’de BMW’den 2.2 inç ekranlı i8 anahtarı




i8’in yanında verilmesi gereken modern anahtarını hatırladınız mı? Biz unutmadık. Ve söyleyebiliriz ki, o geri döndü ve BMW tarafından kasten Las vegas’daki 2015 Tüketici Elektronikleri Fuarı (CES)’nda sergilendi.

Bu ultra modern anahtar üzerindeki ekran sayesinde bize 3 boyutlu bir anahtar nasıl olur gösteriyor. Mimarisini cam ve alüminyum malzemeler oluşturan bu anahtar, bünyesinde alışılagelmiş tuşlar dışında bir ek fonksiyonlu tuş da barındırıyor.

Normal bir anahtarın yaptığı gibi kilitleme ve açma fonksiyonları dışında aracınızın anlık durumunu 2.2 inçlik (5 cm) LCD ekran üzerinden de kontrol edebiliyoruz. Ekran aracınızın yakıt ya da şarj/menzil seviyesini de göstermekte.

Aynen akıllı telefonlarda da olduğu gibi ekranı kaydırmak, pencere ve kapılarınızın kilitli olup olmadığı veya bakım zamanınızın gelip gelmediği gibi bilgilere erişmenizi sağlıyor.

Buradaki problem ise, bu anahtarın aynen sıradan anahtarlar gibi çalışma prensibinde yatıyor. İçerisinde aracı kilitlemek ya da açmak için barındırılan sinyal, aracınız ile ilgili bilgileri de ancak i8′ inize belirli bir mesafede olmanız kaidesi ile güncelleyebiliyor.

Gücünü içerisine yerleştirilen lithium-ion pilden alan anahtarın şarj olması için de, aracın içinde konumlandırılmış çukur bölme iş görüyor. Bu bölme sayesinde ister i8′ inizin içinde olun, isterseniz de dışında, anahtarı kablosuz olarak şarj edebiliyorsunuz. Eğer manyetik alanlar konusunda kendinizi ketum hissediyorsanız, herhangi bir akıllı telefonda da kullandığınız micro USB’ den anahtarınızı şarj edebilirsiniz. Tüm bunları okurken “Peki ya batarya ömrü?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. BMW’nin açıklamasına göre anahtarı her 3 ay’da bir şarj etmeniz yeterli olacak.

Buradaki asıl sorun ise, BMW’nin bizlere kötü bir şakası olarak hiç bir güncel model ile beraber bu anahtarın gelmemesi. Bu yenilikçi premium anahtar bu sene sonbahar ile birlikte gelecek olan aracın elektrikli hibrit spor modeli ile birlikte opsiyonel olarak sunulmaya başlanacak ve G11 7 serisinin de lansman sonrası bu anahtara sahip olabilceği söyleniyor. Dua edelim de öyle olsun.


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu