Haberler

2016 Camaro California’da yakalandı




Kapak fotoğrafını görür görmez ilk aklınıza gelen Transformers 4 filmindeki Bumblebee ise yalnız değilsiniz.
Dikey LED gündüz farları ile çevrelenmiş, yayın balığı ağzına benzeyen radyatör ızgarası ile ön tampon tasarımı filmdeki konsept araçtan çıkıp adeta hiçbir değişikliğe uğramadan üretim versiyonunda da yerini bulmuş.

Ağır bir kamuflaj altında da olsa LED teknolojisi ile donatılmış ön farları görebiliyoruz. Farların arasındaki üst hava girişi ise altın papyon ile ortadan ikiye ayrılmış. Kamuflaj altından görülen detaylar tabi ki bunlarla kalmıyor.

Kaput hava girişinin etrafındaki çizgilerin neredeyse 90 derecelik açıyla gelen tamponla buluştuğu nokta aracın ön yüzündeki en ilgi çekici detaylar arasında yer alıyor. 2009 yılında tanıtılan 5. nesil Camaro’nun yaratmış olduğu hissi tam olarak veremese de agresif tasarım geleneğini sürdürmeye devam ediyor.

Yandan görünümüne geçtiğimizde ise tavan çizgisinin selefinden daha da alçak olduğunu ve kapılardaki çıkıntıların marşpiyelle birleştiğini görüyoruz. Alçalan tavan çizgisinin bir sonucu olarak yan camlar 2015 model araçlardakinden daha küçük görünüyor. Arka çamurluğa doğru yaklaştıkça yeni nesil Camaro’nun neden hangi açıdan bakarsanız bakın “ben buradayım!” diye bağırdığını anlıyorsunuz.

Aracın arkasına baktığımızda çift çıkışlı egzoz sistemi araç hakkında daha çok ipucu veriyor. Test aracının 3.6 litrelik V6 ya da Cadillac ATS’de gördüğümüz 2 litrelik 4 silindirli turbo motordan birine sahip olduğu düşünülüyor. Daha önce yakalanan test araçlarında 440 HP’den fazla maksimum güç üreten ve 596 Nm (440 lb-ft) maksimum tork değerine sahip LS3 V8 motor ile birlikte 4 çıkışlı egzoz sistemiyle görülmüştü.

Araç, 2015 Ford Mustang ve 2015 Dodge Challenger ile kıyaslandığında arka tampon tasarımının biraz aşırıya kaçtığı izlenimini veriyor. LED teknolojisi ile donatılan stop grubu ve bagaj kapağının ortasındaki 3. stop lambası şık bir görünüm sağlamış ayrıca 3 noktadan bagaj kapağına sabitlenen spoiler ise dikkat çekici.

Yepyeni yüzüyle Chevrolet Camaro’nun Nisan ayındaki New York Otomobil Fuarı’nda tanıtılması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu