Haberler

2016 Cayenne Turbo S




Cayenne modelinin en performanslı versiyonu olan Cayenne Turbo S, Detroit Otomobil Fuar’ında tanıtıldı. 4.8 litre hacmindeki çift turbo V8 motor 570 beygir güç ve 800 Nm tork üretiyor. Eskisine göre daha yüksek verilere sahip motor, Cayenne Turbo S’in 0’dan 100 km/sa hızlanmasına 0.4 saniyelik bir katkı sağlamış ve 4.1 saniyeye kadar düşürmüş. Son hızı 284 km/sa olarak belirtilen model, Nurburgring’te 7:59:74’lük iddialı bir pist süresi elde etmiş.

Markanın PTM(Porsche Traction Management) adını verdiği 4 tekerden çekiş sağlayan bir sistem bu otomobil için tercih edilmiş. Normalde gücü arka tekerden yola aktaran sistem gerekli olduğunda gücün tamamını ön tekere de aktarabiliyor. Bu canavarı durdurabilmek için ise seramik frenler kullanılmış. 420mm çapındaki disklerde ilk defa 10 pistonlu bir sistem karşımıza çıkıyor. Arkada ise 370mm çapındaki disklere 4 pistonlu sistem eşlik ediyor. Porsche ayrıca dinamik şasi kontrol ve “Torque Vektoring Plus” sistemleri ile virajlarda tekerleklere gönderilen torku düzenleyerek aracın yüksek hızlardaki ya da kaygan zeminlerdeki viraj kabiliyetinin artmasını sağlamış.

Standart olarak sunulan 21inç jantlar, 911 turbonun jantları ile aynı tasarımdalar. Bunun yanı sıra LED farlara, tamamı deri iç döşemeye ve yeni tasarım krem-siyah renkli iç mekana yer verilmiş. Dışarıda ise yeni ön ızgara, tavan rüzgarlığı ve spor egzoz dikkat çekiyor.

Cayenne Turbo S, 2015 yılının ikinci yarısında Almanya’da yollara çıkacak.

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu