Haberler

2016 Hyundai Sonata Hibrit modeli tanıtıldı




Hyundai, ilk şarj edilebilir hibrit aracının tanıtımı için Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nı tercih etti. 2016 Sonata PHEV Bu yılın ilerleyen döneminde belirli ülke pazarları için satışa sunulacak.

Sonata’nın PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle – Şarj edilebilir Hibrit Araç) versiyonunda selefinden farklı olarak  9.8 kWh lityum polymer pil kullanılıyor ve bu eskisine kıyasla yaklaşık beş kat daha büyük. Modelin bu pil sayesinde sadece elektrikle, sınıfında bir ilki başararak yaklaşık 35 Km yol alabileceği ön görülüyor.

Şanzımana entegre, otomatikleştirilmiş şanzımana işlevini kazandıran ve tork konvertörünün yerine kullanılan 50 Kw elektrik motoru selefinde kullanılandan %32 daha güçlü ve bu sayede üstüne düşen görevi daha hızlı yerine getirebiliyor.

Modelde yer alan içten yanmalı motor ise selefinde kullanılanın aynısı. Dört silindirli 2.0 litrelik motor 154 beygir güç üretiyor ve altı ile otomatik şanzıman aracılığı ile gücünü lastiklere aktarıyor. Sonata PHEV’in toplam gücü ise 202 beygir (6,000 rpm)

Hyundai’nin iddiasına göre, hibrit modda 100 kilometrede sadece 2.5 litre yakıt tüketecek, ve elektrik modu devre dışı iken ise, şehir içinde 6.2 litre, otoyol kullanımında 5.5 litre ve karma tüketimde ise 5.9 litre değerlerini yakalayabilecek. Modeli şarj etmek ise 240V ile 2.5 saat sürerken, bekleme süreniz 120V ile 4 saate kadar uzayacak.

Modelin sürtünme katsayısı standart versiyonundan farklı olarak 0.24 değerine kadar çekilebilmiş. Modeli standart versiyonundan ayırt edebilmenizi sağlayacak diğer detaylar ise, sürücü tarafında yer alan şarj portu, farklı ızgara, ön ve arka tasarımları, far ve stop lambaları, krom kapı eşikleri, farklı lastik ve Hybrit logoları olarak sıralanabilir. Model, sadece grafit mavi inci ya da puslu gri renkte satın alınabilecek.

Akıllı telefonunuz aracılığı ile Sonata PHEV’ın ne zaman şarj olmaya başlayıp ne zaman akımın kesileceğini ve hatta haftalık bir program yaparak hangi saat aralıklarında şarj olacağını belirleyebiliyorsunuz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu