Haberler

2016 Jaguar XE




ABD’de önümüzdeki sene satışa sunulması planlanan Jaguar XE; büyük hava girişleri, göze çarpan ön ızgarası ve arkaya doğru uzanan farlarıyla şık bir tasarıma sahip. Aracın çekici tavan çizgisi ve çamurluklarındaki hava girişleri ile de arkaya kadar akıcı bir tasarım elde edilmiş.

Jaguar XE, iç mekanının yeteri kadar lüks olmaması nedeniyle eleştirilmiş olsa da, yeni InControl multimedya sistemi ve opsiyonel olarak 15 hoparlöre kadar alınabilen Meridian ses sistemi gibi teknolojik detayları göze çarpıyor.

Motorlarla ilgili detayları paylaşmayan Jaguar, yüksek performans severleri sevindirecek bir haberi vermeyi de unutmadı. 340 beygir güç ve 450 Nm tork üreten 3.0 litre süperşarjlı V6 motor ile sunulacak XE S modeli, 8 ileri otomatik şanzıman ile sunulacak. Bu motor-şanzıman kombinasyonu ile araç 0-100 km/s hızlanmasını 4.9 saniyede tamamlayacak ve elektronik olarak sınırlandırılmış 250 km/s son hıza ulaşabilecek.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu