Haberler

2016 Lincoln MKX tanıtımından önce sızdırıldı




2016 Lincoln MKX’in ilk fotoğrafları, NAIAS’taki (Kuzey Amerika Otomotiv Fuarı) tanıtımından önce internete sızdı.

MKX konseptinde olduğu gibi, üretim aşamasına gelen model de LED farlara doğru uzanan iki parçalı ızgarası ile oldukça şık bir ön yüze sahip. Izgaranın ortasındaki Lincoln logosu gerektiğinde yukarıya kalkarak altındaki sensörlere yer açıyor. Kaslı çamurlukları ve tamponlarındaki plastik parçaları ile arazi ruhunu sergileyen crossover, panaromik cam tavana da sahip. Arka kısımda ise bagaj kapağından her iki yana doğru uzanan stop lambaları, çift çıkışlı egzoz sistemi gibi detaylara yer verilmiş.

Kabinde ise selefiyle kıyaslandığında büyük bir ilerleme göze çarpıyor. Modern tasarımla birlikte malzeme kalitesi oldukça yükselmiş. Premium deri döşeme, ahşap ve metalik trimler iç mekan detaylarından bazıları. Araçta aynı zamanda oldukça şık bir gösterge tablosu ile beraber bir eğlence sistemi de bulunuyor. Otomobilde ayrıca Revel’in geliştirdiği ”ulaşılamaz akustik performans” iddiasındaki ses sistemi sunulacak.

Temelde Ford Edge üzerine kurulan bir platforma sahip olan MKX, 2.7 litrelik V6 EcoBoost motoru ile 300 bhp’den (224 kW) fazla güç sunacak. Standart olarak önden çekişli olarak piyasaya çıkacak araçta dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyon olarak sunulacak.

Aracın resmi tanıtımı Lincoln’ün 13 Ocak’ta düzenleyeceği basın etkinliğinde yapılacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu