Haberler

2016 Lincoln MKX




Lincoln, 2016’da piyasaya çıkacak olan MKX modelini Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı öncesinde görücüye çıkarttı.

Öncüsü olan MKX konseptinden seri üretim veriyonuna aktarılan ve bizim de beğenimizi toplayan, kanadı andıran ön ızgaraya opsiyonel olarak sunulacak olan LED farlar eşlik ediyor. Plastik yan gövde korumalarının yanında, krom aksamları ve onu maskülen gösteren çamurlukları da bu crossoverın yollarda dikkat çekeceğinin habercisi. Arka tarafına baktığımız da ise bagaj kapağına montelenmiş arka spoiler, aracın arka tarafını adeta bir atkı gibi saran stop lambaları ve çift egzoz çıkışı bizleri sıkıcı crossover çizgisinden dışarı çıkan bir tasarım sunmuş.

Lincoln aracın iç detayları hakkında ser verip sır vermemekte dirense de, kulislerde aracın kaliteli bir iç mekan ve gelişmiş tasarımı ile karşımızda olacağı konuşuluyor. İçeride kaliteli derilerin, ahşap ve matalik aksamların bir kombinasyonun bizleri beklediği de belirtiliyor. Orta konsalda ise dokunmatik ekranlı bir bilgi ekranı bizleri karşılayacak.

Lincoln opsiyonlar hakkında net bir şey konuşulmamakla birlikte, 22 yön ayarlı ön koltuklar, 19 adet hoparlöre çıkabilen Revel Audio ses sitemi ile birlikte MyLincoln mobil uygulaması ile birlikte sunulan aracı cep telefonunuzdan çalıştırıp, kilitleyip ve yerini gösteren bir sistem de sunulacak.

Opsiyonlardan bahsetmişken, MKX’de sunulacak olan özelliklerden de bahsetmeden geçmeyelim. Adaptif hız sabitleyici, şerit takip asistanı, kör nokta uyarı sistemi, araç takip sistemi ve trafik uyarı sistemi gibi özellikler tüketiciye sunulacak. Bu özelliklerin hangilerinin standart hangilerinin opsiyon olduğu Lincoln tarafından netlik kazanmadı. Ayrıca crossoverlarda görmeye alıştığımız park asistanlarının yanında, dikey ve paralel park asistanı, 360 derece görüş sağlayan kamera sistemi ve çarpışma önleyici sistemler de MKX’in opsiyon sıkalasında yerini almış durumda. Opsiyon listesi 5 kutu balı satmaya çalışırken anlatımı uzatan sunucular gibi devam eden Lincoln’ün son özelliği ise duran trafikte sizin yerinize fren pedalını basılı tutan yeni auto hold sistemi. Bu sistem yokuş kalkış desteğinin yanı sıra artık trafikte ayağınızı frene basmaya gerek duymaksızın siz gaza basana kadar freni tutuyor.

Gelelim merak ettiğimiz noktalardan birine. Kaputun altında aslan mı yoksa kedi mi var ? Lincoln MKX 2016’da 2 adet motor seçeneği ile karşımızda olacak. Baz donanımda sunulacak olan 3.7 litrelik V6 ünite 300 beygir ve 379 Nm tork üreten tipik Amerika pazarı için sunulan bir motor. Yeni sunulacak olan motor ise 2.7 litrelik twin turbo Ecoboost V6 ise 330 beygir güç ve 501 Nm tork değerleri sunuyor. İki motorda 6 ileri otomatik şanzıman ve opsiyonel olarak tüm tekerleklerden çekiş sistemi (AWD) ile sunulacak.

Lincoln MKX’in fiyatı hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Bu konunun 2016’da piyasaya sürülmeden kısa bir süre önce netlik kazanacağını belirtiyor.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu