Haberler

İstanbul’da gün boyu 8 TL’ye park




İSPARK, İstanbul Atatürk Havalimanı’na komşu CNR ve CNR’a bitişik 2 arsa üzerinde toplam bin 500 araçlık otopark açmaya hazırlanıyor

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ardından Atatürk Havalimanı’nda da otopark açacak olan İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK), gün boyu 8 lira karşılığında hizmet verecek.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ardından Atatürk Havalimanı’nda da otopark açacak olan İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK), gün boyu 8 lira karşılığında hizmet verecek. Yolcuların yoğun taleplerini değerlendirdiklerini anlatan İSPARK yetkilileri, havaalanlarında yeni otoparkları hizmete açacaklarına kaydetti. Buna göre, birçok başvuruda uçak biletlerinin üstüne otopark ücreti ödediklerini dile getiren ve şikâyette bulunan yolculara düşük ücretle otopark hizmeti verilecek.

2 hafta içerisinde Atatürk Havalimanı’na komşu CNR Fuarı’nın otopark arazisinin bir kısmında ve ona komşu bir arsada bin 500 araçlık otopark açılacak. Atatürk Havalimanı’na 5 dakikalık mesafede olacak otoparktan yolcular havalimanına 15 dakikada bir kalkacak ring servisiyle taşınacak. İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İSPARK olarak “Park Et Devam Et” otoparkların yaygınlaştırdıklarını belirterek, sürücülerin araçlarını bu otoparklara bırakarak toplu taşıma istasyonlarını kullanmalarını teşvik ettiklerini dile getirdi. Çevik, “Havaalanlarına araçlarıyla gelen sürücüler buradaki yüksek otopark ücretlerinden şikâyet ederken, alternatif otopark alanı bulmakta güçlük çekiyor” dedi. Çevik’in verdiği bilgiye göre, uzak yerlere araç park etmenin zorluğu da sürücüleri fahiş fiyatlar ödemek zorunda bırakıyor. Sürücülerin 1 haftalık ve daha fazla yolculuklarda ödediği otopark ücreti 500 lirayı geçiyor.

3 GÜNLÜK PARK İÇİN 100 TL ÖDENİYORDU

Atatürk Havalimanı’nda günlük park ücreti 26 TL ile 37 TL arasında değişiyor. Aracını yaklaşık 3 gün havalimanında bırakan bir kişi döndüğünde 100 TL’lik bir park ücreti ödemek zorunda kalıyordu. İspark’ın Atatürk Havalimanı’nda açacağı otoparkla 3 gün için 100 TL’lik park ücreti yaklaşık 24 TL’ye gerileyecek.

57 MİLYON YOLCU UÇTU

Atatürk Havalimanı’ndan 2014’te uçan yolcu sayısı 57 milyon olarak gerçekleşti.

YILDA 2.5 MİLYON KIŞI PARK EDİP YOLA DEVAM EDIİYOR

ISPARK’ın toplu taşımayla entegre tek projesi havalimanına yakın otoparklar değil. ‘Park Et Devam Et “otoparkları” olarak adlandırılan bu projeler, ISPARK’ın iddiasına göre her gün yaklaşık 100 kilometrelik araç konvoyunun trafikten çekilmesini ve yıllık 15 milyon TL yakıt tasarrufu sağlıyor. Istanbul’da trafiğin yoğun olduğu 38 noktada 10 bin araç kapasitesiyle hizmet veren proje kapsamındaki otoparklardan yılda yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi yararlanıyor. ISPARK hayata geçirdiği uygulamayla; toplu taşımayı teşvik, zararlı egzoz emisyonlarının azaltılması, daha az yol işgali, daha az yakıt tüketimi, trafik stresinin azaltılması ve zaman kazanımını hedefliyor.

Kaynak: msn.com

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. ohhh bee heleşükür
    tam bi eziyetti gün içinde orda arabayı bırakıp gelme kadar korkunc bişey yoktu sırf o yüzden elde bavul taşaron seyahatlara bel boyun eğmek kadar kötü bişe yok

    hizmet sektörü kendini aşıcak mı ne

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu