Haberler

7 koltuklu yeni BMW X1 yakalandı




F48 kasa kodlu yeni BMW X1, İsveç’teki zorlu kış şartlarında test edilirken casus fotoğrafçılara yakalandı. Araç, 7 koltuk ile daha fazla iç mekan hacmi sunmak için önden çekişli bir platform ile gelecek.

Önümüzdeki 2 yıl içinde X1 modelinin iki farklı seçeneği olacak. Bu yıl yenilenen 5 koltuklu modelin, 2016’da da tamamen yeni 7 koltuklu modelin tanıtılması bekleniyor.

Ancak casus fotoğraflara baktığımızda aracın gerçekten 7 yetişkini taşıması biraz zor gibi görünüyor. 2 yetişkin ve 5 çocuk tabi ki bir problem değil ancak 5 yetişkin ve 2 çocuk senaryosunda işler biraz zorlaşacak gibi. Bekleyip göreceğiz…

X1, Amerika’da sadece xDrive ile birlikte satılırken, Motor seçeneklerinin ise ortak olması planlanıyor.

Yani tamamı turboşarjlı 1.5 litrelik 3 silindirli ve 2.0 litrelik 4 silindirli motorlar satışta olacak. 3 litrelik sıralı 6 silindirli ünite hakkında ise henüz kesin bir bilgi yok. Ayrıca bir bataryaları zeminde yer alan, 1.5 litrelik bir petrol motoruna küçük bir elektrik motorunun eşlik edeceği plug-in hibrit modelin de tanıtılması bekleniyor.

Yeni X1 ailesinin en geç bu yılki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkması bekleniyor. Eğer şanslıysak belki Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda da yeni X1’leri görebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu