Haberler

Alfa Romeo’dan crossover hamlesi




Ürettiği araçlar ile daha doğrusu sürüş makineleriyle diğer markalardan ayrı bir kefene konan Alfa Romeo kaybettiği otomobil pazarındaki yerini yeniden kazanmak için ürün gamını günden güne genişletecek gibi görünüyor. Bu yılın yaz aylarında tanıtılması beklenen Giulia sedan modeli, geçtiğimiz aylarda satışa sunulan 4C gibi modellerle markanın yaptığı hamleleri görmek mümkün. Bir dönem klasik haline gelen Alfa VAG grubuna katılıyor söylemlerine çok kızan Fiat Chrysler CEO’su Marchionne sitem bile etmişti. Grup aynı zamanda markanın fabrikalarına yaptığı yatırımlarla da elinde tutmak istediğini göstermişti.

Crossover kelimesi markayla o kadar zıt konumdalar ki, bugüne kadar gerek crossover gerek SUV sınıfları adına Alfa tarafından Kamal konsepti dışında en ufak bir çalışma yoktu. Kamal konsepti 2003 yılındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda gösterilmiş fakat ilerleyen zamanlarda bir üretim planı yapılmamıştı. Ancak yazının başında da bahsettiğimiz gibi daralan pazarı ve iyice küçüldüğü ABD pazarına yönelik çalışmalarını sürdüren Alfa, crossover modelini tanıtacak gibi görünüyor. Bu hamle markaya bağlı kitlenin çoğunluğunun hoşuna gitmeyen bir gelişme olarak görülüyor.

Yüksek sürüş pozisyonlu Alfa, Audi Q5 ve BMW X5 modellerine rakip olacak. Giulia’nın kullandığı arkadan itiş odaklı Giorgio platformunu kullanacak olan crossoverın adı Project 949 olarak geçiyor şu anda. Platformda bu araç için özelleştirmelerin olup olmaması bilinmiyor. Maserati Levante ile benzer özellikler taşıyacağı kesin olarak görülmekte. Modelin Roma’daki Cassino fabrikasında üretilmesi bekleniyor. 2016 yılında piyasada olması beklenen Project 949 yeni nesil motorlarının yanında güçlü bir V6 dizel motorun da olması muhtemel.

2003 yılında tanıtılan Kamal konseptinden kareler:

 

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Üzücü, bir o kadar da sinirlendirici. Bu kadar sene farklı tanıdığımız markanın böyle bir hamle yapması birçok Alfisti için nefret tohumlarının ekilmesine yeterli sebep.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu