Haberler

Audi Prologue pilot sürüş konseptini tanıttı




Audi, Prologue pilot sürüş konseptini Las Vegas Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) tanıttı. Temelde orjinal Prologue kavramının güncelleştirilmiş bir sürümü olan pilot sürüş konsepti, bir lazer tarayıcı, gözlerden uzak birkaç video kamera, radar ve ultrason sensörlerini kullanan bağımsız bir sürüş sistemine sahiptir. Çeşitli kameralar ve sensörler tarafından toplanan bilgiler ‘zFAS’ (merkezi sürücü yardım denetleyicisi) olarak bilinen merkezi kontrole iletilir ve aracın kendini yönetmesini sağlar.

Ek değişikliklerin sınırlı olduğu bu konsept, hibritlenmiş bir güç aktarma organı bulunan 4.0 litrelik 8 silindirli, twin-turbo TFSI moturu sunar. Bununla birlikte bu konsept 8 ileri vites seçeneğiyle sunulan e-tiptronic şansıman (entegre elektrik motoru ile) ve 2.6 kWh lityum-iyon pil barındırır. Bu set araca maksimum 677 beygir güç ile birlikte 950 N/m tork sağlar.

Bu ekstra güç sayesinde ‘Prologue pilot sürüş konsepti’ 0’dan 100 km/h hıza sadece 3.5 saniyede ulaşabiliyor. Bu konsepte tüketim açısından bakıldığındaysa 100 km’de 7.9L yakıt tüketimi ve 185 g/km CO2 emisyonu ile karşımıza çıkıyor.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu