Haberler

Audi Q7 Detroit’te peçesini kaldırdı…




Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuar’ında görücüye çıkan Audi’nin yeni yüzü gözleri kamaştırdı.

Kendi segmentinde ezberleri bozmak için çabalayan Q7, tek parça ve dikleştirilmiş ön ızgaradan oluşan bir yeni yüze sahip. Bu yüze yan taraftan Xenon ile birlikte seçeneğe göre , LED ya da Matrix LED’ler eşlik ediyor. Biraz daha arka hatlarına doğru ilerlediğimizde ise bizi o alışılagelmiş karakterinden kareler karşılıyor: Dik olarak şekillendirilmiş bir D-sütunu ve tamamiyle evrimleşmiş bir arka kısım.

Dış tasarımı ile şimdiden bir çok eleştiriyi göğüslese de, iç kabindeki yüksek kalite malzemeler ve modern çizgiler göz kamaştırıyor. Bu çizgilerin arasında LED ambiyans aydınlatmaları, odunsu ve metalik yüzeye sahip trim ve yüzeyler ile isteğe göre şekillenmiş Alcantara / Cricket / Valcona deri koltuklar bulunuyor. Bunların yanında yenilenmiş MMI bilgilendirme sitemi ile, TFT ekran ile desteklenmiş yeni bir havalandırma paneli ve dokunmatik panel tuşları da cabası.

Model ayrıca 10.1 in. tablet ve 3D Bang & Olufsen ses sistemi gibi daha bir çok aksesuarla da zenginleştirilebiliyor.

Gelelim kaput altına! Bu aşamada çok değerli bir büyüğümüzün lafını hatırlatmak isterim:

” You never know what is under a man’s hood”

  • A 2.0 TFSI 252 Beygir (185 kW) ve 370 Nm tork
  • A 3.0-liter TFSI 333 Beygir (245 kW) ve440 Nm tork
  • A 3.0-liter TDI 218 Beygir (160 kW) ve 500 Nm tork
  • A 3.0-liter TDI 272 Beygir (200 kW) ve 600 Nm tork

Entegre elektrik motoruna sahip 3 litrelik TDI motorun eşlik ettiği hibrid sistem ise 373 Beygir ve 700 Nm tork gibi muazzam bir güç üretiyor. Bundan daha önemlisi ise bu canavar 100 km/s hıza sadece 6 saniyede ulaşmakla birlikte 56 KM menzili ile ortalama yakıt tüketimini 1.7 l / 100 ‘ye çekiyor. Hangi motor seçeneği seçilirse seçilsin, araca sahip olacak kişiler araç üzerinde yapılan 325 kg’lık muazzam hafifletme operasyonu ile performansda gözle görülür bir değişiklik beklesinler.

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu