Haberler

BMW, CES’te yeni şarj ve depolama sistemini tanıtacak




BMW, yeni evde şarj sistemini Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES)’nda tanıtacak.

Yenilenebilir enerji kullanımını maksimize etmek için tasarlanan geliştirilmiş BMW i Wallbox Pro sistemi güneş enerjisi kullanarak aracın şarj edilmesini sağlıyor. Güneş battığında ise sistem off-peak fiyatları ile aracı şarj etmeye imkan tanıyor. BMW açıkladığı rakamlarda ABD deki müşterilerin yılda 800$’a kadar tasarruf yapma imkanının olacağını söylüyor.

Proje yöneticisi Julian Lienich’e göre amaç; “Kullanıcılar için ulaşımı mümkün olduğunca ucuz hale getirmek ve yeşil enerji kullanımını maksimize etmek. “.

Yeni şarj sisteminin yanı sıra BMW, geri dönüştürülmüş BMW i bataryalarını kullanan “sabit enerji depolama sistemi” adını verdiği konsepti tanıtacak. Sistemin topladığı güneş enerjisini ister elektrikli aracınızı şarj etmekte isterseniz de evinizin şebekesinde kullanabiliyorsunuz. BMW’nin açıkladığına göre “Güneş enerjisini sürekli kullanma imkanı; evlerde daha yüksek seviyelerde enerji tasarrufu yapma imkanının yanı sıra gittikçe yükselen enerji fiyatlarının kullanıcıya etkisini minimuma indiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu