Haberler

BMW X3 M ve X4 M tanıtılabilir




Detroit Otomobil Fuarı’nda açıklamalar yapan BMW M departmanı başkanı Frank van Meel, BMW’nin ileriki senelerde yapacağı geliştirmeler, model ayrımları hakkında brifingde bulundu. 1 serisi M Coupe modeli üzerinde ufak, üstü kapalı açıklamalarda bulunan van Meel, bu yönde yeniden çalışmanın onları ne kadar mutlu ettiklerini ekledi. 1 serisi M Coupe diye bilinen modelin M2 Coupe olduğunu, BMW’nin aracı test ederken yakalandığını zaten biliyorduk. Klasik 3.0 litrelik çift turbolu motorla gelmesi beklenen aracın aşağı yukarı 380 beygir güç üreteceği muhtemeller arasında. 2 serisi Coupe versiyonundan farklı olarak; tamponlar ve çamurluklar ile daha agresif bir görünümünün olacağını, daha büyük fren diskleri ve kaliperlerinin yanı sıra dört egzoz çıkışının da olacağı kesin görülüyor.

X6 ve X5’in küçük kardeşleri X3 ve X4 modellerinin M departmanının elinden geçmiş versiyonları üzerinde bir faaliyette bulunduklarını belirten van Meel, ilerideki M modellerinin opsiyonel tüm tekerleklerden çekiş sistemiyle geleceği dedikodularına da noktayı koydu. Bütün M modelleri markanın arkadan itiş geleneklerine bağlı kalacağını ancak istenmeyen durumlarda kaybedilen araç kontrolünün yeniden kazanılması adına dört çeker sistemin de araca yardımcı olacağını söyledi.

M modellerinde genişleme olacağını basına aktaran M departmanı başkanı, tıpkı Mercedes AMG Sport Serisinde olduğu gibi BMW otomobillerinde de M Performans yönüyle üst sınıf modellerine bir geliştirme yapacaklarını aktardı. Böylece markanın rakibine karşı izleyeceği çözüm yolu da öğrenilmiş oldu.

Ayrıca manuel vitese olan talebin azalmasıyla birlikte artık uzun dönem içinde manuel vitesli M aracı satmayacaklarını açıkladı. M logolu bir “i” modeli olup olmayacağı konusunda yönetilen soruları cevaplayan van Meel, böyle bir modelin olmayacağını kesin bir dille söyledi. UKL1 platformunda üretilen araçlarında M departmanı geliştirmesinden yararlanmayacağını açıklayan başkan, sadece o platform araçlarını daha keskin hatlı bir yapıya büründürebileceklerini söyledi. Önden çekişli UKL1 platformunda model olarak 2 serisi Active Tourer var.

Kısa vadede 4 silindir M modellerinin olmayacağını belirten van Meel, gelecekteki M araçlar için elektrikli turboşarj destekli bir yardımın olacağını anlattı. Markanın 100. yılına sadece bir sene kala, bu olayı markadaki yeniliklerle betimlemek istediklerini belirtti.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu