Haberler

BMW’de korkutan güvenlik açığı




Bavyeralı üreticinin çok beğenilen ConnectedDrive sisteminde büyük bir güvenlik açığı bulundu. Alman Otomobil Kulübünün (ADAC) yaptığı güvenlik testine göre aracın ConnectedDrive sistemindeki bir hata yüzünden otomobilin kilidi cep telefonu yoluyla açılıp kapatılabiliyor.

Bu açıktan sadece, Mart 2010 ve Aralık 2014 tarihleri arasında üretilen ve ConnectedDrive sisteminin üzerine opsiyonel olarak alınan ve otomobilin internete bağlanarak hava durumu gibi bilgileri almasını sağlayan sistemlere sahip araçların etkilendiği belirtildi.

Güvenlik açığının Bavyeralı üreticiye bildirilmesinin ardından, üreticiden sorunun düzeltildiğine dair bir açıklama geldi. Açıklamada, güvenlik açığından etkilenen araçlara çevrimiçi olarak bir güncelleme gönderildiğini ve bu güncellemeden sonra güvenlik açığının ortadan kaldırıldığı bildirildi.

Eğer böyle bir araca sahipseniz, bizim tavsiyemiz aracınızı en kısa zamanda internete bağlayarak güncellemesini yapmak ya da en yakın BMW yetkilisine giderek aracın güncellenmesini sağlamak olacaktır.

Güvenlik açığına ilişkin Alman Otomobil Kulübünün (ADAC) yayınladığı video:

https://www.youtube.com/watch?v=9reFcnm6hVo

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu