Haberler

BMW’den yeni bir taktik




BMW’nin yeni hibrit aracı i8’e sahip olmak isteyenler, öncelikle oldukça uzun olan bekleme listesine adlarını yazdırmak zorundalar. Bu da BMW’nin arz-talep ilişkisinde kullandığı stratejinin, satışları oldukça kötü etkilemesine neden oluyor. Talebi yüksek tutmak için üretim sürecini uzatıp, diğer araçların üretimine fazla zaman ayıran BMW, beklemediği bir sonuçla karşılaştı ve şirket yöneticileri bu stratejilerini değiştirmek zorunda kaldılar.

Kim sipariş ettiği aracı bir yıldan fazla bir süre beklemek ister ki? Tabi ki hiç kimse. Bu da BMW’yi bu konuda bir çözüm üretmek zorunda bıraktı. BMW’nin iki hibrit aracı i3 ve i8 Leipzig’de aynı fabrikada üretiliyor. Bu iki araç için de talep fazla ancak i8 taleplerinin beklenenden çok daha fazla olmasından dolayı şirket yöneticileri daha fazla i8 üretebilmek için i3 üretimini yavaşlatma kararı aldılar. Bu i8 hayranları için oldukça iyi bir haber ancak buna rağmen araçların teslim tarihlerinde pek bir değişiklik olmuyor.

Ülkemizde olduğu gibi tüm dünya genelinde düşen yakıt fiyatları yüzünden, hibrit araçlara olan talebin azalması bekleniyordu ancak BMW yöneticileri böyle bir şeyin olmadığını ve olmasının pek mümkün olmadığını belirtiyorlar. Talep rakamlarına bakarsak bu konuda pek de haksız olmadıklarını görüyoruz.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu