Haberler

Bu iPE egsoz sistemi M5’iniz için aranan kan!




Bu yazıda bir kullanıcının M5/M6 serisi ile ilgili egsoz sesi deneyimlerine kulak kabartacağız. Ve o mesleği gereği sıradan birisi değil. Görünen o ki herkes And Mehmet Çetin kadar kendi hayvanat bahçesinin yeleli aslanından memnun değil.

Gabriel Nica da bizimle aynı fikirde olmuş olacak ki, M6 ile ilgili ilk deneyiminden sonra şu şekilde konuşuyor: “Diğer insanlar da bundan dolayı şikayette bulunsun ve bir M serisi için çok çekingen bir egsoz sesi olduğunu söylesinler istemiyorum”

Bir süre sonra mesleğinin de verdiği imkanlar doğrultusunda yepyeni bir Mercedes-Benz, hem de AMG kanından birtanesi ile karşılaştırdığında, bu konuda BMW’nin ne kadar da eksik olduğunu bir kez daha anlamış.

Her ne kadar sürüş dinamikleri gibi bir çok önemli alanda açıklarını kapatsalar da, egsoz sesinin gerçek bir M deneyiminde en önemli faktörlerden biri olduğunu düşünüyor ve bugün standart M5 ve M6 ikilisi ile sunulan egsoz sistemi en basit tabir ile yarışa 3 boy geriden katılıyor.

Gabriel işte tam da burada orijinal aksesuar alternatifleri sunan firmaların devreye girdiğinden bahsediyor. Eisenmann ve Akrapovic etkili bir üne sahip olsalar da, aralarından bir tanesi var ki, ben buradayım diye bağırıyor diye devam ediyor. Bayanlar baylar: iPE egsoz sitemleri!

Her zamanki gibi inkomel(nikel bazlı bi alaşım) yapısı dışında, çıkardığı sesin onu piyasada TEK yaptığından bahsediyor. “Bana sorarsanız ne çok yüksek ne de perdeli bir sese sahip. ” diye de ekliyor. Bu konuda And’ın da bir fikrini almak lazım. Biliyorsunuz her test videosunda kulaklarının hassaslığından bahseder.

Aşağıdaki film’deki ses seviyesi ölçen cihazda da göreceğiniz üzere, seviye 110 desibel’e kadar yükseliyor, ki bizce bu muazzam bi değer. Aynı zamanda vana kapalı konumunda( evet yanlış okumadınız, vanalı bir sistem) yüksek devir bandında bile gayet nazik bir sese sahip.

Son söz olarak en çok merak edileni cevaplayan Gabriel Nica’ya göre tüm bu sistemin bize maliyeti satın alacağımız satıcıya göre değişiklik göstermesine rağmen $ 8.000 civarında. Bu fiyata katalizörsüz downpipe, çapraz borular ve vanalı susturucu dahil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu