Haberler

Cayenne ve Panamera’lar geri çağırılıyor




Porsche’nin geçtiğimiz Cuma günü verdiği bilgiye göre dünya çapında 13500 adet Panamera ve Cayenne, yakıt sistemindeki bir contadaki hatanın yakıtın buharlaşmasına neden olabileceği sebebiyle parçanın değişimi için geri çağırılıyor.

Geri çağırılan araçlar; 2011 yılının Mart ayı ile 2012’nin Mayıs ayı arasında üretilen 3 litrelik V6 motoru kullanan standart ve hibrit Panamera ve Cayenne modelleri. Porsche’lerin yanı sıra Volkswagen de 2012 de üretilen ve aynı motoru kullanan 185 adet Touareg’i geri çağırdı. Volkswagen’in Çin ayağı FAW-Volkswagen ise 51911 adet FAW-Volkswagen ve VW aracı farklı araçlarda yaşanan aynı conta probleminden dolayı geri çağırıyor. Çin’in kalite denetlemesinden sorumlu bakanlığının yaptığı açıklamada bu yakıt probleminden dolayı alev alabileceği ve bu yüzden tamir gerektiği belirtilen 9135 adet Porsche de bu geri çağırmaya dahil oldu.

Geçtiğimiz yıl rekor bir sayıyla toplam 60 milyondan fazla aracın geri çağırıldığı ABD’de ise Porsche’nin geri çağırmasından etkilenen kaç aracın olduğu bilinmiyor. Amerikan Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) başındaki isim olan Mark Rosekind, geçtiğimiz sene yapılan geri çağırmaların boyutu nedeniyle insanların araçlardaki problemlere daha çok dikkat ettiğini ve bu nedenle 2015 yılında önceki seneye göre daha fazla geri çağırma olabileceğini belirtti.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu