Haberler

Daha fazla müzik!




Bu haberimiz, her gün motor sesi duymadan uyuyamayan, arabasına bindiğinde sadece motor sesini duymak için devir saatini bitiren insanlara özel.

Siz de biliyorsunuz ki, günlük yaşam sırasında yanınızdan bir V12 geçmesi pek de olası değil. 412 V12 T2 ise artık sadece pistlerde ve çok özel günlerde sesini duyabileceğiniz bir araç. İşte bu yüzden birazdan izleyeceğiniz video sizin, benim, gibi motor sesine aşık olan insanlar için bulunmaz Hint kumaşı niteliğinde.

Videonun 6.5 dakikası boyunca 412 V12, F2004 V10, F2007 V8 ve F14 V6 T kod adlarına sahip Formula 1 araçlarının seslerini dinleyeceksiniz. Ancak, siz videonun başlat tuşuna basmadan hemen önce 28 numaralı 412’den biraz bahsedeyim. Bu araç 1995 Formula 1 sezonunda Gerhard Berger’in yarıştığı aracın ta kendisi. Berger, bu araçla katıldığı 17 yarıştan 1 galibiyet, 1 pol pozisyonu kazanıp 3 kez de en hızlı turu attı. Schumacher, bu aracın bir benzerini kullandıktan sonra, aracın dünya şampiyonluğunu kazanabilecek kadar iyi olduğunu söylemişti.

Uzun lafın kısası, burası Monza, hızın başkenti.

 

 

 

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu