Haberler

Daha kusursuz Alman otobanları




Dilimize Almanca’dan geçen “otoban” sözcüğü malesef ki sadece söylem olarak alınmış. Ülkemiz yollarına bakarak imrendiğimiz Alman otobanları, bizi daha çok heveslendirecek gibi gözüküyor. Alman hükümetinin dediğine göre, önümüzdeki yıllarda otobanların belli bir kısmı otonom sürüşe elverişli olacak.

Son yıllarda iyice artan otonom, yani sürücüsüz yol kat edebilen otomobil araştırmalarına bir destek de Alman hükümetinden geldi. Ulaştırma Bakanı Ingo Strater, gelişimde olan bu sektörü desteklemek üzere, A9 otobanının bir kısmının otonom sürüşe uygun hale getirileceğini söyledi.

A9 otobanının asıl özelliği ise, BMW’nin anavatanı Münih ile başkent Berlin’i birbirine bağlıyor oluşu. Düzenlemelerden sonra prototipler için bir test parkuru haline gelecek olan bu yol, otonom araçlarla iletişime geçme özelliğine sahip olacak. Otonom sürüş teknolojisinin asıl amacı ise trafik sıkışıklığını azaltmak ve yol güvenliğini arttırmak olduğu söyleniyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Almanlar yapıyor abi ama şahsen git gel dağ yolları daha fantastik gelmiştir 🙂 biz bu ambiyansı bozmamak için yapmıyoru yoksa… 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu