Haberler

Detroit öncesi Lexus’un GS F çıkarması




Lexus’tan en son haber aldığımızda Detroit Auto Show öncesi tüm izler  GS F’i işaret ediyordu. Şu günlerde tavşan şapkadan çıktı ve ilk resmi fotoğraflar ile birlikte Japon otomobil üreticisinin son model spor sedanının detayları elimizde ve dürüst olmalıyız ki tam da beklediğimiz gibi – ki bu çoğu zaman beklenildiği gibi kötü bişey de değildir.

Aracın gücü kaputunda barındırdığı 5 litre V8’den geliyor – bu motor aynı zamanda RC F’de de kullanılıyor – ve 7.100 devirde 467 beygir ile maksimum torku 527 Nm olan motor 4.800 – 5.600 devir arası en kuvvetli halini alıyor. Bu kuvveti aktarmak için ise gücü arka tekerleklere gönderen Lexus’un 8 ileri şanzımanına güveniliyor.

Lexus bu F’e, standart GS’den daha iyi ve değişken bir çok sürüş dinamiği için RC F’den aldığı ve Standart, Slalom ve Yarış gibi üç modda kullanılabilen Tork Vektörlü Diferansiyel’i yerleştiriyor. Lexus, GS F hakkında birkaç ön bilgi paylaştı: Aracın 1830 kg civarı olacağı ve 19 inçlik jantlarla beraber önlerde 255/35, arkalarda ise 275/35 ölçülerinde lastik kullanacağı paylaşılanlar arasında.

Tüm bunların hepsi kulağa hoş gelse de ucundan azıcık hayal kırıklığına uğradığımızı söylemeden geçemeyeceğiz özellikle de BMW M5 ve Mercedes-benz E63 AMG gibi rakipleri tarafından ortaya atılan rakamları göz önüne alırsak. Aynı auto show’a katılacak 640 beygir ve en yüksek hızı 320 km/h olan Cadillac CTS-V’den bahsetmiyoruz bile. Yine de eğer Lexus RC F firmanın gelecekte performansa dair sunacaklarının azıcık dahi göstergesi ise etrafta turlamak için süper eğlenceli bir araba olacağından hiç şüphemiz yok.

Önümüzdeki hafta GS F’in resmi boy gösterisi için bizi takip etmeye devam edin.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu