Haberler

Dünya devinden cinsiyetçi yaklaşım




Dünya’nın en güçlü ülkelerinden biri olan Rusya, transseksüellerin sürücü lisanslarını iptal ederek, duyan herkesi şoka edecek bir habere sebep oldu.

Kuzey ülkesinin en son sürüş kısıtlamalarına göre transseksüellerin “tıbbi durum” oldukları ve bunun sonucunda da artık vasıta kullanma izinlerinin olmadığı öğrenildi. Ayrıca “medikal sapmalar”dan dolayı farklılık gösteren travestiler, aseksüeller, çift cinsiyetliler ve karşı cinsin kıyafetlerini giyenler bahsi geçen “tıbbi durum” sınıfına kimlerin dahil edildiklerinin tekrar gözden geçirilmesini istedi.

Yasaklar bunlarla bitmedi…

Mental rahatsızlıkları olan teşhirciler, fetişler ve röntgenciler ile boyu 150 cm’den kısa olan sürücüler de yasaktan paylarına düşeni aldılar. Patolojik kumar oynayanlar, hırsızlık takıntısı, kalıtsal göz sorunları, duygudurum bozuklukları, nevrotik ve şizofrenik olan her kişi trafikten menedildi.

Rusya Hükümeti, bu uygulamanın tek sebebinin 2012’de yaklaşık 28,000 kişinin ölümüne sebep olan trafik kazalarını azaltmak olduğunu açıkladı. Eğer bu rakamı biraz daha detaylı ifade etmek gerekirse, 100,000 arabada 55 kişi hayatını kaybetti.

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu