Haberler

“Evolution Academy” Aston Martin için pilot yetiştirecek




Eskiden olduğu gibi bir yeteneğin ortaya çıkıp yetişmesini beklemek pek tatminkar olmadığı için, yarış takımlarının ümitlerini genç pilot yetiştirme programlarına bağlamaları başarı yolunda hayati bir önem arz ediyor. Ancak bu tür programlar genelde Red Bull ve Ferrari gibi Formula 1 takımları tarafından yürütülse de, bu sefer elini taşın altına koyan Aston Martin takımı oldu.

Bu İngiliz otomobil üreticisi hiç hafife alınmayacak çoğunlukta takıma destek vermektedir. Ve bunları yeni yeteneklerle desteklemek adına Evolution Academy’yi kurdular.

Halihazırda yetişmiş ve yetişmekte olan 17 – 25 yaş aralığındaki sürücüler için tasarlanmış olan Evolution Academy, her sezon 10 sürücüye ev sahipliği yapacak. Her öğrenciye Aston Martin yarış kadrosundan tecrübeli bir pilot atanacak, Aston’un yarış simülatöründe saatlerini dolduracak ve fitness ve beslenmeden tutun da pazarlama ve sponsor antlaşmalarına kadar yönlendirilecek.

Programın sonunda sınıfı birincisine şirket bünyesinde tam kadrolu olarak yarışması için kontrat teklif edilecek ve deyim yerinde ise bu teklif herhangi bir yarış pilotu için piyango niteliğinde olacak.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu