Haberler

F1 pilotu olma şartları yenilendi




Çoğu kişinin hayal ettiği gibi siz de Formula 1’de yarışmak istiyorsanız, öncelikle iyi bir şansa sahip olmalısınız. F1’e her sene yeni pilotlar katılıyor ve bu pilotların hepimizden yetenekli oldukları aşikar. Fakat kendinizi yetenekli görüp F1 pilotu olmak istiyorsanız, bir süper lisansa ihtiyacınız var. FIA (Uluslararası Otomobil Federeasyonu) ise zaten zor olan süper lisans alma şartlarını daha da zorlaştırdı.

Bir süper lisans sahibi olabilmek için artık en az 18 yaşında olma şartı aranıyor. Halihazırda bu sezon Scuderia Toro Rosso takımında yarışlara katılmaya başlayan Max Verstappen henüz 17 yaşında. Görünüşe göre Max Verstappen, F1’de yarışan en genç pilot unvanını kimseye kaptırmayacak.

Toro Rosso takımı tarihi boyunca tercihini hep genç pilotlardan yana kullandı. Jamie Aluguersuami, 2009 Macar GP’sinde 19 yaşından küçüktü. Daniel Kyvat, geçen seneki Avusturalya GP’sinde 19 yaşındaydı. Toro Rosso takımının öncüsü olan Minardi takmıyla 2001 yılında ilk yarışına çıktığında, Fernando Alonso da 19’undaydı.

Yeni düzenlemeye göre adaylar, F1 pilotu olabilmek için kendilerini alt kategori yarışlarda ispatlamak zorundalar. Süper lisansa sahip olmak için F3, GP3, GP2 ve LPM1 gibi yarışlarda bir sezonda en az 40 puan toplama şartı aranacak. Genç Max Verstappen’in geçen sene topladığı puan ise yalnızca 20’ydi. Görünüşe bakılırsa önümüzdeki senelerde F1 pilotu olmak isteyenler, Verstappen kadar şanslı olamayacak.

F1 Grand Prix of Japan - Previews

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu