Haberler

Karşınızda Ford’un 600 beygirlik yeni canavarı




Ford GT konsepti, 600 beygirden fazla güç üreten, yeni çift turbolu EcoBoost motor ile görücüye çıktı.

Detroit’te tartışmasız en çok ilgi çeken araçlardan biri olan Ford GT konseptinin örtüsü kaldırıldı. Şimdilik sadece bir şov aracı olsa da üretim versiyonu 2016 yılında tanıtılacak. Tüm açılardan orjinal modeli hatırlatan araç, günümüz standartlarına uygun bir şekilde yeniden tasarlandı. Ford’un tanımıyla yenilenen Ford GT, ultra yüksek performanslı bir süper araç.

Tasarım daha sert görünmekle kalmayıp, aracın aerodinamisine önemli derecede katkıda bulunmuş. Yukarıya doğru açılan kapıların arkasında iki koltuklu, karbon fiber yolcu kabini bulunuyor. Aracın arkasında ise hıza ve yol koşullarına bağlı olarak otomatik olarak ayarlanabilen aktif spoiler bulunuyor.

Ford mühendisleri, alüminyum ön ve arka gövdeyi karbon fiber kaporta panelleri ile kapatarak aracın hafifliğine önemli bir katkıda bulunmuş. Tüm bunlar yapılırken yeni GT’nin piyasadaki en iyi güç-ağırlık oranına sahip araçları arasında yer alması planlanmış.

Güç demişken, yeni GT, çift turbo ile desteklenen V6 EcoBoost motoru ile 600 bhp’den (447 kW) fazla gücü özel tasarlanmış Michelin Pilot Super Sport Cup 2 lastiklere sarılı olan 20 inç büyüklüğündeki jantlarına iletecek. Güç iletiminde ise 7 ileri, çift kavramalı şanzıman görev alarak neredeyse anlık vites geçişleri sağlayacak.

Basit olduğu kadar fonksiyonel tasarlanan kabinde F1 araçlarından ilham alınmış bir direksiyon ve Ford’un SYNC 3 bilgi/eğlence sistemi ile birlikte çalışan, tamamen kişiselleştirilebilir bir dijital gösterge yer alıyor.

Yepyeni Ford GT’nin 2016 sonunda üretime girmesi planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu