Haberler

GTI’dan esintiler: Peugeot 308 GT




Peugeot, yeni 308 ile oldukça iyi satış rakamlarına imza atarken 308 GTI gibi ateşli hatchback sınıfında boy gösterecek bir modeli üretip üretmeyeceği ile alakalı henüz resmi bir bilgi bulunmuyor.

308’i beğenip sportif özellikler arayanlar şimdilik 1.6 litre 205 BG gücündeki aşırı beslemeli benzinli ve 2.0 litre 180 BG’lik dizel motor seçeneklerine sahip 308 GT ile yetinmek  zorundalar.

308 GT BlueHDi modelinin 34.000$ gibi çok yüksek bir fiyat etiketi olmasına rağmen modelin, çok kaliteli bir iç mekana sahip olduğunu görmezden gelemeyiz. 308 GT ile alakalı en büyük eleştirimiz ise ön akslar’da kullanılan tamamiyle MacPherson diyemeyeceğimiz süspansiyon sistemi.

Peugeot, 308 GT’nin geçen haftaki basın lansmanında modelin bazı videolarını bizlerle paylaşmıştı. Bu videolar arasından şüphesiz en ilgimizi çeken ise motor sesini duyduğumuz videoydu. Duyduğumuz ses: “Aktif egzoz sistemi olabilir mi?” sorusunu aklımıza getirdi ancak daha sonra detayları öğrenince hevesimiz biraz kırıldı. Modelde son zamanlarda diğer markalarda da görmeye başladığımız, otomobilin içindeki ayrı bir hoparlörle entegre çalışan; “Egzoz Ses Efekti” sistemi kullanılmış. “Driver Sport” paketinin içinde bulunan bu sistem tüm 308 GT modellerinde standart olarak sunuluyor. Ayrıca “Driver Sport” paketi sayesinde motor gücü ve direksiyon sertliği de arttırılabiliyorken, EAT6 otomatik şanzımanın da tepki süresi kısalıyor.

Benzinli ve dizel olmak üzere iki farklı motorun kullanıldığı otomobilde, 208 GTI’dan ödünç alınan benzinli 1.6 THP 205 BG’lik motor 6 ileri manuel şanzıman ile kombine edilirken, benzinli modelin başlangıç fiyatı Fransa’da 30.000€’nun biraz üzerinde bir etikete sahip. Dizel motor seçeneğinde ise 508 modelinden alınan yeni 2.0 litre’lik BlueHDi dizel ünite göze çarpıyor. Bu motorun 508’de kullanılan motordan 25 BG daha düşük bir güce sahip olduğu açıklandığında 308 GT hayranları bu gelişmeyi üzüntüyle karşılasa da modelin 100 km’de 4 lt’lik etkileyici yakıt tüketim değeri bu olumsuzluğu unutturmaya yetiyor.

Daha büyük bir bagaj hacmi isteyen müşteriler 308 GT’yi 1000€ farkla stationwagon karoserle satın alabiliyor. Led farların standart olarak sunulduğu 308 GT’de ayrıca keskin hatlara sahip çift renkli jantlar, modeli güncel 308’e göre daha geniş bir görünüme kavuşturan bodykit, çift egzoz çıkışı ve siyah deri koltuklar da standart olarak sunulan özelliklerden bazıları.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. 1.6 litre 205 BG OTOMATİK SUNARLARSA DSG GİBİ PATLAMALAR TADI VERİRLERSE BU ARABA HARİKA OLUR… UÇAR UÇAR.. 🙂

  2. yapayında bir kalitesi oluyor gerçekten:(böyle çıkmaz inşallah üretimdeki araçlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu