Haberler

Honda CR-V yeni nesil hız sabitleyici ile gelecek




Honda, dünyanın ilk tahmin yürüten hız sabitleyicisini duyurdu.

Akıllı adaptif hız sabitleyici ”i-ACC” olarak adlandırılan sistem; bir araç aniden önünüze çıkarsa ya da önünüzdeki araç aniden durursa, otomatik olarak aracınızı durdururak güvenliğinizi arttıracak.

Bu sistem bir radar ve kameradan oluşuyor. Bilgisayar yazılımı yardımıyla önünüzdeki araçların hareketlerini ve birbirleriyle olan mesafelerini inceliyor, bu sayede oluşabilecek ani durumlara karşı önceden hazırlık yapıyor. Çabuk, konforlu ve güvenli olan bu sistemin, geleceğin hız sabitleyicisi olacağı söyleniyor.

Bu ileri teknoloji sistem, oluşabilecek bütün durumlara karşı 5 saniye önceden kendisini hazırlıyor. Tehlikeli bir durum oluştuğunda önce sürücü uyarılıyor ve düşük güçle frenleme yapılıyor. Honda’nın söylediğine göre günümüzdeki adaptif hız sabitleyicilerine göre, bu sistem oldukça yumuşak karakterli ve konforlu; çünkü son anda panik fren yapmak yerine bunu olabilecek en yumuşak şekilde yapılmasını sağlıyor.

Bu sistem ilk olarak Honda Euro-spec CR-V ile tüketicinin beğenisine sunulacak ve sonrasında da diğer Honda modellerine gelecek.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu