Haberler

Honda’ya şok ceza




Amerikan Ulaşım Ofisi’nin perşembe günü yaptığı açıklamaya göre Honda Motor, Amerika Devleti’ne yaralanmalar, ölümler ve müşteri talepleri hakkında bilgi vermediği için 70 milyon dolar para cezası ödeyecek.

Honda Amerika, Ulusal Otoyol Ulaştırma Güvenliği İdaresi tarafından yapılan soruşturma sonucunda, iki taksit halinde toplam 70 milyon dolar para cezası ödeyecek. Bu ceza, Ulusal Otoyol Ulaştırma Güvenliği İdaresi’nin bir otomobil firmasına kestiği en yüksek ceza olarak kayıtlara geçti.

Honda, Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi’nin erken uyarı raporlama kurallarını ihlal ettiği için bu cezayı ödeyecek. Bu kurallara göre ölüm, yaralanma, araçta oluşan hasar ve garanti durumunu otomobil firmalarının detaylı bildirmesi gerekiyor.

Kasım ayında, 2003 Temmuz ve 2014 Haziran tarihleri arasında yapılan 1729 kazayı Honda’nın gerekli birimlere bildirmediği ortaya çıktı.

ABD Ulaştırma Bakanı Anthony Foxx’ un yaptığı açıklamada bu konuda asla müsamaha göstermeyeceklerini, firmaları bu konuda daha önce uyardıklarını söyledi.

Honda Amerika’nın Başkan Yardımcısı Rick Schostek yaptığı açıklamada ise; Honda’nın şirket politikalarını değiştirerek erken uyarı raporlama sürecinin gözetiminin arttırılması için çalışmaların başladığını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu