Haberler

Makyajlı Hyundai i30 yolda




Hyundai Motor Europe, markanın en çok satan aracı i30’un makyajlı modelinin üretimine başladığını açıkladı. Çek Cumhuriyeti’ndeki Nošovice üretim tesisinin bantlarından inen ilk partideki araçlar, birkaç hafta içerisinde showroomlarda yerini alacak.

Volkswagen Golf ya da Ford Focus kadar popüler olmasa da i30, Hyundai için özellikle avrupa pazarında çok önemli bir araç. Üstelik yapılan yatırımlarla her yeni model daha da ilgi çekici hale getiriliyor.

İkinci jenerasyon i30, 2012 yılında piyasaya sürüldüğünde, sunduğu bazı premium özelliklerle başta Frankfurt Otomobil Fuarı’ndaki Volkswagen yetkilileri olmak üzere herkesi etkilemişti. 2015 model araçta ise bu premium esintisinin sürdürülmeye çalışıldığı biliniyor.

Bazı ekonomik dizel motor seçenekleri hakkında konuşabilirdik ama tercihimizi Nürburgring’de hazırlanan 186 PS gücündeki i30 Turbo’dan yana kullandık. Oldukça yakışıklı görünen bu araç Avrupa müşterileri için Veloster Turbo’dan çok daha iyi bir alternatif.

Gücünü 1.6 litrelik turboşarjlı üniteden alan i30 Turbo, 0’dan 100 km/h’ye hızlanmasını 8 saniyede tamamlıyor. Maksimum hız değeri ise 219 km/h. Herkese hitap etmese de şık görünen tamponları, yeni LED ön farları, çift çıkışlı egzozu ve 18 inç büyüklüğündeki alaşım jantları aracın sportif görünümüne katkı sağlıyor.

Ayrıca Hyundai makyajlı i30’un 1.6 turbo dizel ve 1.6 benzinli GDi seçenekleri ile ilk defa 7 ileri çift kavramalı şanzımanı 7DCT’yi sunacak.

Geçtiğimiz yıl İngiltere’de 82,159 adet satış ile kendi rekorunu kıran Koreli üretici, bu başarısını tanıtıldığı yılda 25,000 adet satış gerçekleştiren i10 modeline borçlu.

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Hyundai İ30 ile imajını bir tık ilerletti. Eksik olan motordu anlaşılan ona da el atmışlar.

  2. Avrupa piysasasına girebilmesi için konfor seviyesi pekte yeterli değil malesef diğer markalarla yarışabilmesi için avantajlı yönlerinin olması lazım bizim ülkemiz ve benzer ülkelerde fiyat ve yakıt Anglosakson ülkelerde fiyat ve konfor güvenlik. 🙂 yazı güzel derlenmiş elinize sağlık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu