Haberler

Hyundai’den CES’te teknoloji şovu geldi




Hyundai Las Vegas’ta Tüketici Elektronikleri Fuarı’nda yeni sistemlerini tanıttı.

Hyundai öncelikle, gerçekçiliği arttırılmış baş üstü göstergesini ve kavşaklardaki hareketleri animasyonlarla sürücülere gösteren sistemi tanıttı. Bu iki sistem, rampaların çıkış yönünü,  tek yönlü sokakların gidiş yönünü oklarla gösteriyor ve akıllı cruise kontrol sistemleri sayesinde öndeki araçla olan mesafeyi sürücünün dikkatine sunuyor.

Ayrıca bu sistem bir bileklik ile eşlenip, eğer sürücü sinyal vermeden şeridinin dışına çıkarsa ya da beklenmedik bir araç şeridinize girerse titreşimle sürücüyü uyarıyor. Buna ek olarak bileklik kalp atış hızınızı da takip edip, ani bir değişim olması durumunda ilk yardım servislerine haber veriyor.

Bu özelliklere ek olarak, Hyundai’nin kokpit konsepti aşağıdaki yenilikleri içeriyor:

  • Kalp hızı gösterimi
  • Sürücünün dinlenmesi gerektiğini gösteren alarmlı gösterge
  • Kör nokta ve güvenli takip mesafesi uyarısı
  • Gelişmiş düşük yakıt uyarısı
  • Gelişmiş navigasyon
  • Aracın içinden mobil cihazlara navigasyon bilgisi aktarımı

Kokpit konsepti bunlara ek olarak 3 boyutlu el hareketlerini tanıyarak; navigasyonda adres seçimi, bilgi-eğlence sistemi, ses, klima ve mobil cihazların bağlantı seçeneklerinin ayarlanabilmesini sağlayacak.

Son olarak tasarımcılar, tablete benzeyen arka koltuk eğlence sistemleriyle, arka koltukta oturanların navigasyon, ses, klima gibi kontrolleri yapabilmelerini sağlayarak, sürücünün daha iyi konsantre olmasını sağlayan sistemler üzerinde çalışıyorlar.

 

 

 

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu