Haberler

Hyundai’den ilginç tasarım




Hyundai’nin yepyeni konsepti, çok amaçlı kamyonet imajına yeni bir bakış açısı getiriyor. Yarattığı konseptle yeni nesil şehir gezginlerinin iştahını kabartmayı amaçlayan Hyundai, modelle kullanıcılarına artık sadece amacına uygun basit tasarımlı kamyonetler arasından sıyrılıp, çok amaçlı ve şık bir araçla nakliyat yapabilmeyi vaad ediyor. Hyundai modelde genel anlamda daha iri hatlara yer verirken, önde büyük altıgen şeklinde bir ızgara, bal peteği tasarımlı ön farlar ve LED teknolojisine sahip, şık sis farları modelin diğer detayları arasında yer alıyor.

Konsept, aşırı büyük alaşım jantları ve Michelin lastiklerle birlikte sarı Brembo marka fren kaliperleri ile beğeniye sunuldu. İlk bakışta model iki kapılı olarak algılansa da modelde tasarımıyla gizlenmiş, geriye doğru açılan iki kapı daha bulunuyor ve bu arka koltuklara ulaşmayı kolaylaştırıyor.

Gücünü 4 silindirli 2.0 litrelik turbo dizel motordan alan model bu üniteyle 190 beygir güç ve 406 Nm torku HTRAC 4 lastikten çekiş sistemi aracılığı ile yere aktarıyor ve model yüz kilometrede sadece 7.8 litre yakıt sarf ediyor.

Ancak Hyundai, henüz modelin üretime geçirilip geçirilmeyeceği hakkında herhangi bir bilgi vermiyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Dünyada SUV’lar ve pikaplar konusunda tartışmasız Japonlar liderdir. Fiat/Mitsubishi, Mercedes/Nissan ile nasıl işbirliğine gittiyse Hyundai’nin de Toyota ile işbirliğine gitmesi gerekiyor. Toyota Hilux, Nissan Navara, Mitsubishi L200 ile bu işin çok kaymağını yedi. Toyota Hilux’un dayanıklılığı ve sağlamlığı BBC’ye konu oldu. Hyundai’nin de bu markaların engin tecrübelerinden yararlanması gerekiyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu