Haberler

Kia Optima dizaynda değişikliğe gidiyor




2015 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek olan ikinci nesil Kia Optima’nın daha keskin bir tasarıma sahip olacağı bildirildi. TheKoreanCarBlog’a göre bu aracın tasarımı Kia’nın bundan sonraki sedan modellerinin bir önizlemesi gibi olacak. Kore şirketinin dizayn takımı Yeni Optima’nın Sorento ve Sedona’ya benzemeyeceğini açıkladılar. Kia’nın imzası niteliğindeki ‘kaplan burnu’ ızgarası ileriki jenerasyonlarda yoluna yeni farlar ve daha büyük arka stop lambalarıyla devam edecek.

Aracın ön tamponunda daha agresif ve sportif hava giriş kanalları yer alacak. Aracın hibrit modellerinde ise soğutma gerektiğinde açılacak olan kapalı bir ızgara bulunacak. Ayrıca yeni alaşım jantlar ve renkler de beklenilenler arasında.

Başta da belirttiğimiz gibi aracın iç dünyasında da köklü değişikliklere gidilecek. Yeni üç kollu spor direksiyon, 8 inçlik yeni ekranıyla bilgi-eğlence sistemi ve krom detaylar ilk belirtilen ayrıcalıklar olarak yer alıyor. Bazı kaynaklara göre ise aracın iç kısmında yeni bir deri kaplamalı göğüs de yer alacak.

Yeni Kia Optima bu yıl Nisan ayındaki New York otomobil fuarında görücüye çıkacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu