Testler

Kiralık Katil: Volkswagen Golf GTI




  • Motor: 1984 cc, 4 silindirli turbo benzinli
  • Güç: 220 hp @ 4500 – 6200 d/d
  • Tork: 350 Nm @ 1500 – 4400 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, çift kavramalı otomatik
  • 0-100 km/s: 6,5 sn
  • Son hız: 244 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 10,5 litre/100 km
  • Ağırlık: 1370 kg
  • Bagaj hacmi: 380 litre
  • Fiyat: 139.000 TL

Dopdolu motor
Makul tüketim
+ S’te DSG’nin tepkileri
Kararında süspansiyon ayarı
İşçilik ve malzeme kalitesi
Kumandaların ergonomisi
Spor ve rahat koltuklar
+ Geniş arka yaşam alanı
Güçlü müzik sistemi

– Çekiş sorunları
– Zevksiz tutuş karakteri
– Kapatılamayan ESP
– Dozajlaması zor fren
– Hız sabitleyici eksikliği
– Zayıf farlar
– Yüksek fiyat

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

27 Yorum

  1. esp kapatılamaması gerçekten çok sıkıcı. 30.00 tl ye bile araba aldığımızda esp nin kapatılmasını istiyoruz. Kaldı ki bu araba hot hatch ve fiyatı da 100.00 tl üstü. gerçekten de düşündürücü….

  2. öncelikle golf gti’ım olsa koltuk altı göz aramazdım arayana da saygım sonsuz orası ayrı. Spor araba dedigin motor yönünden seni tatmin ediyosa gerisi bitmiştir. Benim için bu araba başarısızdır. Artık birinin vw’ye herşeyin tok kapı sesi, iç mekan vs. olmadığını anlatması gerekiyor…

    1. çok haklısınız hocam size kesinlikle katılıyorum. Eskiden hot hatchler basit ve kalitesiz iç mekanı kullanışlı olmayan bi yapısı vardı ama motor ile sahiplerinin kaplerini çalmayı başarabilen sevimli aletlerdi.

      1. ikinize de katiliyorum arkadaslar. sekil 1A peugeot 208 ve ibiza cupra demek istiyorum. araclarin ic mekan kalitesi vasat. ibizada cok basit bir ses sistemi var. bol bol sert plastik var ama surus dinamikleri onden cekisli bir 1.4,1.6 hot hatch icin gayet basarili. gaza basiyorsunuz keyfinize bakiyorsunuz. ic mekan kalitesi falan bunlar bir hothatch’de surus dinamiklerinin onune geciyorsa bence de o arac sinifta kalmistir. arac 220 bg olacak 350 nm tork uceretek ama bunu yere aktarmada sorun yasadigi icin hem tam performans alamayacaksiniz hem de virajlarda sizi tehlikeye sokacak.. bu kabul edilebilir bir durum degil. ANDin dedigi gibi bu arac bir sus meyvesi. izle ama tadama..

  3. Testlerdeki müzik olayını biraz daha artırsanız daha testlerin sürükleyici olucağını düşünüyorum.

    1. Eğer müzik açarlarsa YouTube otomatik olarak telif hakkı nedeniyle sesi kısıyor müzik bitene kadar ve boşuna yalan olmuş oluyor video.

  4. Hot hatch de yol tutuş bakımından referans alınması gereken model Megane RS dir (Önceden Focus RS di). Dediklerinize aynen katılıyorum MQB platformunda bariz dengesizlik var. VW de bu modelde Esp ile üstünü kapatmaya çalışmış bu sorunu.

  5. teste dikkat ettiyseniz arac 1.den 3.vitese kadar kafa bosta gidiyor yere tam basamıyor bende test ettim aracı gücü yere aktaramıyor bence..esp olayına gelirsek komple kapatmasını isterdim buda bir volkswagen ayıbı kapansa yere oturmaz o araba hep zıplar durur sert süspansiyonlar sayesinde

  6. Arkadaşlar ben bu yeni forumu kullanamıyorum yardımcı olabilecek var mı ? @and abi bi önceki forum değişmese iyiydi ya.

    1. AYNEN foruma kullanıcı girişi yapamıyorum site de giriş var orda yokgirmiyo forum karışık ama dolu dolu olmuş eski konular var anca okuyabiliyoruz

  7. Otopark ekibinin ciddiye almasında fayda olacağını düşündüğüm bir hususa değinmek istiyorum. And ve Sinan hocam, testlerinizi ilgiyle takip ediyorum(dum) ve bugüne kadarki birkaç test videosu hariç tüm videoları izledim. Araçları limitlerini görmek için zorluyorsunuz kabul ancak bir aracı 700-800km sonra kondüsyon kaybedecek kadar zorluyorsanız sorun araçtan çok sizin test şeklinizde gibi görünüyor. “Normal kullanıcının o limitlere çıkmayacağı” veya “o limitteki davranışla belki bir defa karşılacağı ve bununla hayatının kurtulacağı”ndan ziyade araçların limitlerinin çok üstündesiniz gibi görünüyor. Çarpışma durumu da insanın başına gelebilir diye testte arabayı çarpmak mantıksız olduğu gibi, bu kadar aşırıya çıkmak yine aynı derecede mantıksız. And hocam araçların “plastic deformation range”inden çıkıp, “elastic” sınırlar içinde kalmanız daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. 🙂 Yukarıda (dum) dememin sebebi bahsettiğim konuda testlerdeki aşırılıktan dolayı testlerin anlamsız gelmeye başlaması nedeniyle bundan sonrakileri izleme isteğimin çok çok azalması. Eminim böyle düşünen tek kişi değilimdir.

    1. 700-800km sert frenlemelerden sonra frenin kondisyonunu kaybetmesi doğal bir durum bunu genele neden vuruyorsun anlamadım. Ayrıca ilk kullanan biz değiliz bizden öncede bu araç zorlandı ve üstüne biz kullandıktan sonra bu ibareleri gösterdi. Araçları zorluyoruz ve bunun araç üzerindeki etkilerini size sunuyoruz bu sebepten isteğin azaldıysa yapabileceğimiz birşey yok.

      1. sinan abi siz aracı en zorlu şartlar kullanıldığında ne olucağını söylüyosun gercekten daha iyi daha keyifli oluyor şimdi siz cok sakin normal tv testleri gibi kullansanız biz bilemicez aracın nerde nasıl kopucağını en iyisini yapıyosunuz en sert en zorlu sartlarda kullanmak takdir ediyorum sizi.Sizinde farkınız bu işte zaten 😀

      2. Sinan hocam bir araç sınırlarını görmek için tabi ki zorlanılacak, bir spor daha da fazla zorlanılacak ancak ben bu zorlamanın sınırı aşıldığında bunu bağışıklık sistemini güçlendirmek içi aşı yaparken, gerçek mikrobu vücuda enjekte etmeye benzetiyorum. Sadece bu video için söylemiyorum bunu, son videolarda “geldiğinde böyle değildi”ler çoğalmaya başladı. En nihayetinde sizler beni dinlemek zorunda değilsiniz, bana cevap vermek zorunda hiç değilsiniz ilginiz için teşekkür ederim. Ben de otoparkı takip etmek zorunda değilim. Maksadım sadece doğru yolda olup olmadığınızı bir kez daha düşünmeye sizi teşvik etmek. Teste faydadan çok zarar verdiği kanaatindeyseniz, benim yazılarımı da gönül rahatlığıyla silebilirsiniz. Tüm ekibe iyi çalışmalar 🙂

  8. daha once yorum yazmistik ama silindi tekrar yazalim:/

    testin bassi harika olmus ama bu baslangic bir aksiyon beklentisi yarattigi icin sonrasinda hayal kirikligi yaratiyor.

    yorumlar harika, araci mukemmel anlatmissiniz. eksikleri ve iyi oldugu kisimlari ancak bu kadar acik ve net alatilabilirdi

    GOLF R tamam ama anladik ki bu kasaninin GTI’i sadece duz yol gazcilarini memnun edecek cinsten. surus dinamikleri acisinda beklentiler bir dahaki kasaya kaldi..

    Artik merakla Leon Cupra ve Megane RS testlerinizi bekliyoruz. Megane RS onden cekisli sinifinda bence de bu kulvarda GOLF R ile beraber referans sayilar. Ancak ben Leon Cupra’da surus ozelliklerinin daha iyi olacagini dusunenlerdenim. sabirsizlikla bekliyorum..

    1. Bu araba düz yol gazcılarını da memnun etmez çünkü çekiş sorunları var. Bir düz yol gazcısı olarak söylüyorum bunu, kesin bilgi, yayalım 🙂

      Ibiza Cupra saçmalama eğilimi olan bir araba değil, buna dayanarak böyle bir tahminde bulunuyorsunuz ama standart Ibiza da pek saçmalayan bir araba değil zaten. Lakin, standart Leon’un epey saçmalama eğilimli bir araba olduğu düşünülürse, Leon Cupra ne kadar başarılı olur, tereddütteyim.

      1. yabanci kaynaklardan birkac leon cupra testi izlemistim hatta 280 bg olani golf R ile kiyaslamislardi. fena notlar almamisti. cekinceleriniz de haklisiniz. bakalim merakla bekliyoruz..

  9. Esp nin önden çeker olup limit üstünde fazla saçmalayacağı ve 220hp bir arabanın kontrol edilecemeyeceği için kapatılmadığını düşünüyorum iyi yapmış bence vw bi sürü kişi eminim patlardı o şekilde.

  10. bu aracın testinde sürekli golf 5 den bahsediyorsunuz.
    golf 5 testini acayip merak ettim.

  11. Esp kapatılmıyor çünkü vw bu araca güvenmiyor yorumu bene saçma olmuş çünkü 2009 dan sonraki tüm vw araçların esp si kapatılamaz 2008 model jettanın passatın transporterın caddy nın esp si kapanıyor e aynı kasaya sahip 2010 model jettanın esp si kapanmıyor aynı araba sadece yıl farkı var e 2008 de vw jettaya güveniyordu 2010 da güvenmemeye mi başladı,hayır bu bir standart.

      1. farketmez. vw grupta degismeyen kaide ESP nin kapatilamamasidir. ayrica onden cekis arabada su sistem kapansa cok bir getirisi olmuyor. arkadan itisli olsa bir derece. aksine bu tarz onden cekisli hizli arabalarda esp’nin kapanmasi cok zaman SIKINTILI durumlar dogurabiliyor. virajda kafadan koptugu anda bariyere dogru onden yan yan gidersin. arkadan itisli araclarda da nasil toparlayacagini bilmiyorsan bu sefer sipin atar ya da en iyi ihtimalle sag ya da sol arkadan bariyere girebilirsin ya da daha enteresan olaylar basina gelebilir. netice itibariyla kendi adima esp’nin onden cekisli araclarda kapanmamasina cok takilmiyorum. hele ki tr gibi ehliyetin cok kolay alindigi ulkerelerde bu daha buyuk bir onem arzediyor. babamda f30 320i ed var.bir kere sistemleri kapatmamistir.herkes bmw’lere spor arac muamelesi yapiyor. evet BMW surus dinamikleriyle unlu bir marka ancak BMW’nin de spor oldugu kadar spor amacli olmayan modelleri de var ve 320i spor amacli yapilmis bir arac degi. he isteyince cok guzel seyler ortaya cikariyor ama istemezsen fos fos sanki makam araci gibi gidiyorsun.ama bu BMW’yi DTC kapaniyor diye goklere cikarmak anlamina gelmez.herkes BMW’nin spor yonunu kesvetmiyor/kesvetmek istemiyor DTC kapaniyor diye. ben bile cok cesaret etmiyorum arac benim olmadigi icin. bilene zevk veren bilmeyene zulum veren durumlar bunlar. standart bir arac surucusu zaten ne piste giriyor ne de normal yollarda yanliyor.

        NOT: kendi aracimda esp kapansin isterdim ama kapanmiyor. cok da uzulmuyorum, ne yapayim yani benim aracim hizli ama esp kapanmiyor diye bu ne bicim araba ulan diye balta ile gireyim mi 🙂

          1. Golf R icin Chris Harris’in videosuna tekrar bir bakmak lazim. Suan hatirlamiyorum. A3 icin ise kullanan biri gelir yazar umarim. tabi uretim yili da onemli..

  12. ulan bizim hayvan gibi 2015 Crv de tamamen kapanabiliyorken komik durum 😀 o esp kapanmıyorsahala volkswagen denmesin bana

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu