Haberler

Lamborghini Huracan GT3




İtalya’nın Bolognese şehrindeki merkezde yapılan sunum ile yeni Lamborghini Huracan GT3’ün örtüsü kalktı.

Yeni Huracan GT3’te; kompozit gövde, ayarlanabilir ön spoyler, karbon fiber kanatlar ve hafifleştirilmiş kaput bulunuyor. Bunlara ek olarak ön tamponda yeni havalandırma ızgarası, elden geçirilmiş marşpiyeller ve yüksekliği ayarlanabilir arka kanat aracın hızına hız katacak. Ayrıca agresif arka difüzör ve çift çıkışlı spor egzoz diğer göze çarpan detayları.

Lamborghini aracın teknik özellikleri konusunda ketum davransa da; alüminyum-karbon şasi, yüksek performanslı frenler, FIA kurallarına uygun yapılan takla kafesi ve kaza durumunda aracın içinden kolay çıkmak için tavana konulan kapak ilk bakışta dikkat çeken detaylar içerisinde.

Firma yetkilileri, her ne kadar araç içi fotoğraflarını yayımlamayacaklarını açıklasalarda; aracın yeni çok özellikli direksiyonu, karbon yarış koltuğu ve yeni yangın söndürme sistemininden bahsetmeden duramadılar.

Otomobil, 5.2 litrelik V10 motora ve 6 ileri 3 diskli debriyajı olan vites kutusuna sahip. Otomobilin maliyeti ise €369.000 ($427.375) olarak açıklandı. Aracın performansını ise Nisan’da Monza yarışı ile başlayacak Blacpain Endurance Serisi’nde göreceğiz.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu