Haberler

Lotus’un ilk çizimleri yayınlandı




Lotus, hüsranla sonuçlanan geçtiğimiz yılki Formula 1 deneyimini geride bırakıp yepyeni bir sayfa açmak istiyor.

Geçtiğimiz yılı 7. sırada bitirerek hayal kırıklığı yaşayan Lotus, en son 2009-Renault ve 1983-Toleman birlikteliklerinde başarısız olarak şampiyonayı 7. sırada bitirmişti. Yapılan planların tutmaması sonucunda kendisine yeni hedefler belirleyen Lotus, önümüzdeki sezona yepyeni bir araçla giriyor. Daha önce 2015’de yarışacak takımlar arasından ilk olarak Williams takımının kullanacağı araçla ilgili fotoğraflar yayınlanırken geçtiğimiz günlerde Lotus’un kullanacağı yeni aracın da çizimleri yayınlandı.

Formula 1 tarihinde ürettiği otomobiller ile adını duyurmuş olan Lotus F1 takımının İngiltere Enstone’da bulunan üretim üssü, bugüne kadar yirmi üç farklı F1 aracı üretti. Lotus’un kullandığı son F1 aracı olan E22, gelecek sezondan itibaren yerini Enstone’da tasarlanıp üretilmiş yirmi dördüncü F1 aracı olarak kayıtlara geçecek olan E23 Hybrid’e devredecek. FIA’nın gelecek sezondan itibaren uygulamaya koyacağı, burun tasarımlarına kısıtlamalar getiren yeni kararları sonrası E22’de kullanılan çatallı burun tasarımı da yerini daha alışılmış bir tasarıma bırakacak.

Lotus, 2014 yılında Renault motorundan Mercedes motoruna geçerek çok başarılı bir grafik çizen Williams F1 takımından etkilenmiş olacak ki geçtiğimiz sezonlarda tercih ettiği Renault motorunun yerine Mercedes motorlarını kullanmaya karar verdi. Geçtiğimiz sezonun ortasında ön-arka bağımlı süspansiyon sistemi olan FRIC’in FIA tarafından yasaklanmasının ardından sıkıntılı günler geçiren Lotus, gelecek yılın hedeflerini de düşünerek yeni bir süspansiyon sistemi geliştirecek gibi görünüyor.

15 Mart tarihinde Avustralya Grand Prix’i ile başlayacak olan sezona yeni sponsorlarla gireceği konuşulan Lotus F1 takımı, geçen sezon ki pilotları olan Romain Grosjean ve Pastor Maldonado ile yola devam edecek.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu