Haberler

Makyajlı 3 serisi test edilirken yakalandı




BMW kısmen kamufle edilmiş makyajlı 3 serisi M paketi test ederken yakalandı. Dış görünüşünde ufak tefek değişikliklerin olacağı belli oldu.

Yenilenmiş sinyaller, ön ve arka tamponda yapılan ufak değişiklikler ve en önemlisi ise opsiyon olarak ön farları ile arka lambalarında LED teknolojisinin kullanılacağı ortaya çıktı. Bu değişiklikler ile yeni 3 serisi farklı bir grafik sergileyebilir.

3 serisi için mekanik olarak da önemli değişiklikler bulunmakta. Bunlardan ön plana çıkanı prototipinde uygulanan plug-in(prize takılabilen) hibrid motorun kullanılması. Bu motor 4 silindir 2.0 litrelik turbo beslemeli ve elektrikli motor ile kombine edilerek 245 hp(180 kW) ve 400 Nm’ lik bir güç üretmeyi 8 ileri steptronic şanzıman  ile birlikte sağlamakta.

Hibrid motorda, lityum iyon piller sayesinde 35 km mesafe kullanılabilecek elektrik tutulabiliyor. Ayrıca bu motor ile prototip 100 km’ de 2 litrelik yakıt tüketimi yapıyor ve CO2 salınımı sadece 50 g/km.

BMW ayrıca bir giriş seviyesi versiyonu olarak da MINI üç silindirli 1.5 litrelik turbo beslemeli benzinli motorunu kullanmayı planlıyor.

Bu yılın ilk yarısında tanıtılması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu