Haberler

Makyajlı BMW 3 Touring testte




Yılın bu döneminde, zorlu kış şartları altında dayanıklılık testine tabi tutulan araçların uğrak mekanı İsveç. Bunu fırsat bilen casus fotoğrafçılar, BMW 3 Serisi Touring’i test edilirken yakaladı.

BMW, kompakt modelini canlandırmak için bir makyaj operasyonu hazırlıyor. Hem sedan hem touring gövde tiplerinin etkileneceği operasyonda, adaptif LED farlar, ufak değişikliklerle yenilenen ön ve arka tamponlar ile birlikte stop lambaları da LED teknolojisinden yararlanacak şekilde yenilenecek.

Makyajlı 3 Serisi yeni tanıtılan 316d seçeneği ile 2.0 litrelik 4 silindirli motordan 116 HP’lik (86 kW) maksimum güç ve 270 Nm (199 lb-ft) maksimum tork üretecek. Sedan model 8 ileri otomatik şanzımanla 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanmasını 10.6 saniyede tamamlarken, Touring modeli yarım saniye ile geriden takip edecek.

Hepsinden daha da önemlisi, 3 Serisi LCI, daha önce BMW tarafından kamuflajlı bir prototip altında gösterilen plug-in hibrit versiyonuyla gelecek. Araç 2.0 litrelik 4 silindirli bir benzinli motor ve ona eşlik eden lityum iyon bataryalı bir elektrik motoru ile gelecek. Bu düzen ile araç toplamda 245 HP (180 kW) maksimum güç ve 400 Nm (295 lb-ft) maksimum tork üreterek özel olarak kalibre edilmiş 8 ileri otomatik şanzımanı ile bunu yola iletecek. 3 Serisi plug-in hibrit, 100 km’de 2 litrelik yakıt tüketimi ve 50 g/km’lik CO2 emisyonu ile ilgi çekmeyi başarıyor. Araç sadece elektrik gücüyle çalıştığında ise yalnızca 35 km (22 mil) yol alabiliyor.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu