Haberler

Makyajlı Honda CR-V




Geçen yılki Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılan makyajlı CR-V’nin detayları gelmeye başladı. Ülkemizdeki eşi benzeri zor rastlanır vergi oranları yüzünden büyük rağbet görecek olan makyajlı CR-V’nin en büyük yeniliği kaputunun altında ki yeni 1.6 litrelik dizel motor. Ayrıca yeni CR-V’de i-ACC ismi verilen sürüşe yardımcı güvenlik sistemi de kullanılacak. Peki nedir bu i-ACC diyorsanız, tıklayın.

1.6 litre hacmindeki bu motor tam 160 beygir güç ve 350 Nm tork üretiliyor. Merak uyandıran bu değerler, artık günümüzde 1.6 litre motorlar ile neredeyse 2 litre motorların performansının alınabildiğini kanıtlıyor.

Bir diğer bomba ise makyajlı CR-V’de 9 ileri otomatik şanzıman kullanılacak ve 4 tekerlekten çekiş sistemi ile alınabilecek.

Burak Musa YAVUZ

burakmusa@otopark.com

İlgili Makaleler

15 Yorum

  1. 1.6 dizel ve 160 beygir müthiş. Honda nasıl motor yapılır dersini vermeye başladı geç de olsa.

    1. Yine aynı eski sistem olacak, normalde önden çeker, arka tekerleklerde patinaj ya da güç kaybı vs. olursa arka tekerleklere de iletecek gücü.

    2. Honda’nın 4 çeker sistemi pek başarılı değil. Haldex tabanlı bir 4 çeker sistemi var. Normalde önden çekişli gibi davranıyor. Önler tutunmakta zorlanınca arka tekerler pek iş yapamıyordu. Arkaya fazla güç gitmiyor çünkü. Volvo XC90da da haldex kullanıyordu ama süperdi çekişi. Yolda pek bırakmazdı. Honda’nın ders alması lazım. Japonlarda 4 çekerde Subaru kral. Nissan’ın da 4 çekeri gayet iyidir.

  2. 1.6 160beygir 9 ileri otomatik, ilginç…
    ilk defa honda haberi bende merak uyandırdı.
    Sabırsızlıkla bekliyorum

  3. Tasarım çok güzel. Ama bu tarz araçların fiyatları gereksiz biçimde fazla.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu