Köşe Yazıları

Mazda3 ve Honda Civic aranıyor!




Arkadaşlar,

Test araçlarının temini konusunda yaşadığımız zorlukları artık hepiniz biliyorsunuz. Yeni modelleri ya diğer yayınlardan çok sonra teste alabiliyoruz, ya da hiç alamıyoruz.

Bu konuda sizlere danışmak daima en son seçeneğimizdi çünkü resmi bir test aracı daima kaskolu ve firmanın güvencesi altında oluyor. Artı test için ayrılmış olduğundan düzenli bakımları yapılıyor ve haliyle zorlarken içimiz rahat oluyor.

Takipçilerin hususi otomobilleri söz konusu olduğundaysa elbette belli bir risk mevcut. Her ne kadar bugüne dek limitlerinde sürdüğümüz onlarca test aracından hiçbiriyle kayda değer bir vukuatımız olmadıysa da, sizin arabalarınızı aynı rahatlıkla test etmemiz mümkün değil.

Gelgelelim, sizin sıkça talep ettiğiniz bu iki otomobili markalarından bir türlü tedarik edemedik. Dolayısıyla bu sefer size başvurmak durumundayız:

  • Otomobillerin tercihen 2 gün bizde kalmasına ihtiyacımız var
  • Hafta sonu alabilirsek 1 günde de testi tamamlayabiliriz
  • Sürüş dinamiklerini deneyimleyebilmek için aracınızı zorlamamız gerekiyor
  • Testi yalnız gerçekleştiriyoruz, çekimlere sizi dahil edemiyoruz. Ancak elbette tanışıp sohbet edeceğiz ve teşekkür mahiyetinde bazı planlarımız var (:

Yani koşullar katı. Fakat testlerin belli bir düzeyin altına inmemesi için bunlar şart.

İki otomobilin de,

  • 2014/2015 model yani yeni
  • Düşük kilometreli
  • Lastikleri iyi durumda
  • Herhangi bir modifiye işlemi uygulanmamış

olmasını rica ediyoruz. Ancak sitede hiç Honda testi bulunmadığı için o tarafta daha esneğiz, Civic bir önceki kasa da olabilir. Yeter ki kondisyonu diri olsun. Mazda 3‘ünse yeni kasa olması gerekli.

Bize iletişim sayfasından mesaj atarak ulaşabilirsiniz.

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

Görüşmek üzere,

And

Kapak resmi caradisiac.com‘dan alıntıdır.

And

1984'te doğdum, 1998'de direksiyona oturdum ve 2008'den bu yana onları test ediyorum. Saint Benoît ve Boğaziçi Üniversitesi inşaat mühendisliğinden mezun olup auto motor & sport'ta sigortasız çalışmayı seçtim. O sıralar Modifiyem.com'a içerik sağladım, ardından e-motoring'in test editörlüğünü yaptım. Prokart'ta yarıştım, Nürburgring ve Monza gibi pistlere (ve pistlerden) çıktım. Kullandığım tüm otomobillerden ayrı keyif aldım ve arkadaşlarımla beraber amacımız, aynı keyfi şimdi size yaşatmak.

İlgili Makaleler

61 Yorum

  1. Umarım en kısa sürede uzlaşılır da biz de bu arabaların testlerini görebiliriz 🙂

  2. yaklaşık 1 hafta boyunca mazdaya hergün gayet güzel ve resmi bir dille size araç vermesi için iletişime geçtim ama nafile ne yanıt geldi nede size araba

  3. Nasıl içim gidiyor pederin Civic’ini kaçırıp size getirmeye 🙁 Ama işin içinde evlatlıktan reddedilmek var 🙁

  4. Maalesef kimse yazdığınız koşullarda araç vermez. Onun yerine bu iki aracın testlerini isteyen arkadaşlar üçer beşer yollasınlar hesaplarınıza. Güvenilir bir firmadan kiralayın 2-3 günlüğüne bitsin. Daha az riske girmiş olursunuz.

    1. Ayrıca, kiralık araçlar genelde hor kullanılmış ve bakımları iyi yapılmamış araçlar oluyor. Bu da, bir modele haksızlık edilmesine yol açıyor. Eminim ki, diri bir i30 test edebilmiş olsalardı sonuç farklı olurdu.

  5. Sizi en başından beri takip ediyorum andın tigrettin’inden sinanın taunus’una kadar aşağı yukarı siteye harcadığınız emekleri de gelişiminizi de görüyorum dışardan izleyen bir göz olarak. İ30 da nasıl yapıldıysa kesinlikle kiralama yoluna gidilmeli. Burada son çare siz araba verin demek yanlış bir hareket oldu bence. Fiyatların ÖTV lerin vergilerin zamların benzinin bu denli yüksek olduğu bir ülkede arabasına ne zorluklarla kavuşmuş insanlar arabalarını bu şartlara göre verecek değiller. Ki söylediğiniz bu arabalar 30-35 bin tl lik veya daha az arabalar değiller. Bu sadece ufak bir eleştiri. Verebilecek olan vardır veremeyecek olan vardır onu bilemem ama ben veremeyecek insanların çoğunlukta olduğunu düşünüyorum. İşiniz gereği haklı olarak arabanın sınırlarını tanımanız gerekiyor zorlamanız gerekiyor ancak ve ancak kaskolu kiralanmış bir araba bu isteklerinizi karşılayabilir varsın kilometresi yüksek olsun.

    1. İki üc zorlamayla aracın dağılacağını düşünen varsa hiç almasın araba. Bu kadar da korkulmaz yahu alıp kapının önünde mi yatıralım arabaları. Bahsedilen araçlar ben de yok olsaydı keşke.

  6. Ben yanlış yaptığınızı düşünmüyorum , hatta daha önce neden takipçilere sormadığınızı da düşünmüş biri olarak elimde olsa ve size yakın bir çevrede otursam kesinlikle verirdim aracımı hem sizle bireysel olarak tanışmak hem de biraz muhabbet etmek adına iyi bir adım olurdu.Aracını vermekten korkmayacak biri çıkacaktır sizi izlediğimiz kadarıyla ne yaptığınızı bildiğinizi de görüyoruz , aynen devam 🙂 takipteyiz.

  7. And abi olmadi toplanip mazdanin veya hondanin kapisina dayanalim otopark ailesi olarak :)))

  8. Bende mazda’ya gayet resmi bi dille yazmıştım.Bir gün sonra aşağıdaki gibi cevap vermişlerdi.
    Oto-park.com’un test sürüşü ve değerlendirme talebinin kendilerince tarafımıza yapılması gerektiğini bildirmek isteriz.

  9. bence araba bi kere zorlanmakla dagılmaz 🙂 umarım aranan kan bir an once bulunur..

  10. Ya ne kadar korkuyosunuz arabanıza bi şey olacak diye verin gitsin. Sanki kendi arabanızı hiç zorlamıyorsunuz arada 🙂 bende olsaydı bu iki araçtan biri direk verirdim güvenim tam 😉

  11. Olsa şimdi getirir veririm anahtarı. Değil 2 gün 2 ay kalsın. Şöför iyi olduktan sonra hiçbir şey olmaz ki siz de bayağı iyi şöförlersiniz. Arkadaşlar civic yada mazda 3 ü olan varsa gözü kapalı emanet edebilir, rahat olun.

    1. Kendi aracım olsa ben de emanet edebilirdim görüşündeyim fakat birşey olmayacağını bu kadar rahat bir şekilde garanti edemezsiniz.

        1. İyi şöföre gözü kapalı araba emanet edilebilir ve ayrıca gün içerisinde çok fazla trafiğe girmiyorlar ve gece geç saatlerde yapıyorlar testleri. Kendileri de bunu belirtiyorlar zaten. Ondan dolayı rahat olmalısınız bence. 🙂 Evet kendi arabam yok ama babamın arabasını kendi arabam gibi kullanıyorum . Çünkü babam araba ile hiç bir şekilde ilgilenmez ve ben arabaya titiz davranıp sürerim 🙂

  12. İşin kötü tarafı bu arabalar sınırlı sayıda üretilmiş gibi piyasada zor bulunuyor.

  13. Test edilecekse Honda Civic HB dizel test edilmeli, o da alsa alsa 3.5 alır, şu anda satıştaki Civic sedanın özellikle And Bey’den 2.5 ten fazla puan alamayacağına adım gibi eminim 🙁 Honda Civic sedanın C sınıfı bir araca yakışmayan iç malzeme kalitesinin ve yol gürültüsünün ancak Hyundai i10’la kıyaslanır seviyede olması gerçekten Honda için çok sıkıntılı bir durum. Honda Amerika tüketici şikayetlerini dikkate alarak 1 yıl içinde aracı komple revize etti ve önemli sorunları giderdi ancak sağolsun Honda Türkiye bize bu revizyonları gerek görmedi!!! Honda Civic şu anda göreceli olarak iyi fiyat-donanım seviyesine, otomatik vites ve motorunun dayanıklılığı-sorunsuzluğuna ve ikinci el değerinin pek düşmemesine bağlı satılıyor. Halbuki yeni civic sedanda malzeme kalitesini yükseltip dizel motoru koyabilseydi Honda’ya Türk kullanıcısının bakış açısı çok daha iyi seviyede olacaktı.

  14. ABİ BEN SİZİN İÇİN HYUNDAİ MESAJ ATMIŞTIM İ20 TEST ARACI İÇİN KABUL ETTİLER HATTA SİNAN ABİYE İNSTAGRAMDAN MESAJ ATTIM AMA DÖNÜŞ YAPMADI TEKRAR HATIRLATMAK İSTERİM 🙂

    1. Bu bayağı iyi bir haber 🙂 teşekkürler hocam 🙂 çok merak ediyorum yeni i20 yi . Sınıfını karıştırcak diyorlar.

  15. honda ve mazdanın müşteri hizmetleri vs.. nereye ulaşıp baskı yapmamız gerekiyorsa burdan mail adresini paylaşın.. o araçlar maalesef sınırlı sayıda insanda var ve emanet malın canı burnundadır derler : ) uzun zamanlı bir takipciniz olarak ben gözüm kapalı veririm bende mevcut araçlardan ihtiyaç olursada yine veririrm. takipciler olarak mail yağmuruna tutmamızın faydası olacağına inanıyorsanız mail atalım. hatta işi abartıp istediğiniz bir format varsa hepimiz aynı maili atalım…

  16. Fikir diye paylaşıyorum: aşağıda bir arkadaş yazmış, katılıyorum bu şartlarda akrabanız size araç vermez 🙂 kiralık seçeneği yönelin, olmadı, bahsettiğiniz araçları incelemezsiniz olur biter.

  17. Arkadaşlar haftalardır araştırıyoruz zaten, bu arabaları kiralayan kurumsal şirket yok. Siz denk gelirseniz paylaşın lütfen

  18. 2006 alfa 156 sahibiyim model yukseltmek ıcın sinanın honda civic 1.6 d denemesını beklıyorum.

  19. canlı yayında takipçi arabası verelim dediniz şimdi adamlar araba istiyor itiraz edenler burda diğerleri nerde vermek istemiyorsanız başarılar der çeker gidersiniz adamın şartları bu zorlamı alıyor altınızdan aracınızı. ayrıca zaten testleri bi şekilde yaparken yakıt harcaması depolama hafızası harcaması site harcaması yapılıyor bunlar bu işten para kazanıyor olsa emin olun sizin şu aşağılayıcı kelimelerinizi okumazlar gider över över kıyak arabalara binerlerdi sizde ağzınız açık izlerdiniz… sadece çemkiren kardeşlerime ufak bir fikir özgürlüğü hakkımı kullandım.
    Bütün otopark ekibine başarılar dilerim.
    Ayrıca MErak ediyorum sitede 2 aydır DOnate- bağış kısmı yok bunu kim farketti olmadığını. ??

  20. Toyota Avensis, Yeni Corolla ve Renault Scenic’i test etmenizi rica ediyorum. Sizi sürekli takip ediyorum.Saygılarımla!

    1. Bu site uzun dönemli kiralamalar için, sıkça sorulan sorular da minumum kiralama süresini 12 ay olarak belirtmişler.

  21. Elbet bu konuyu mazda ve hondadan bir yetkili görecektir. Size tek bir şey diyorum, utanacaksınız! Şuan internet yayıncılığında en çok izlenmeye sahip ve özel, aktif bir takipçi kitlesi olan tek siteye yaptığınız ayıp. İnşallah herşey olması gerektiği gibi, bu sitenin hak ettiği gibi olacak.

  22. Valla adamlar kendileride belirtmiş şartlar katı diye. Ülkemizde para kolay kazanılmıyoki araba kolay alınsın. İnşallah veren olur ama bu şartlarda ben öz kardeşime bile vermem arabam olsaydı 😀

  23. 2009 c4 üm var, kullanmak test etmek isterseniz Ankara’ya geldiğinizde buyrun dilediğiniz gibi kullanın. Keşke aradığınız bu araçlardan birine sahip olsaydım da bu şansı sunabilseydim size.. 3-5 parça civata sonuçta, neyini esirgeyeceğiz sanki sizden.

  24. And abi belki hatırlar geçtigimiz hafta karsılasmıtık.Abimin Mazda 3’ü var 2014 model Kendisiyle görüşüyorum mazdayı bulmus olabiliriz şimdiden demesi 🙂

    1. bana da oyle geliyor..mailimde dile getirdim..esprili ve objektif bir dil kullanıyorlar ve biz bu dili seviyoruz dedim..

  25. bence bir de bu haber paylasılarak test aracı istenmeli..siz bize test aracı vermiyorsunuz ama biz onu bir şekilde test ediyoruz.. kaçış yok..rızanızla verin..:)

  26. Teşekkür ederiz
    Mesajınızın Mazda’da doğru kişi tarafından okunacağını garanti ediyoruz. Yanıt gerektiren bir sorunuz varsa, en kısa sürede size geri dönüş yapılacaktır.
    Mazda ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.
    Arkadaşlar, mazdanın kendi sitesinden iletişime geçtim..yukarıdaki cevap otomatik olarak geldi.. herkes bence kısa kısa mazdanın https://www.mazda-tr.com/bize-ulasin/ adresinden yazabilir. Umarım barışırlar..

  27. Ayi yerden ben de mazda’ya yazdim. twitterdan da yuklenin arkadaslar. bogunca cevap yaziyorlar

  28. Bir kaç ayda fiyatı 15.000 artan honda civic hb dizeli bulmanız biraz zor olacak görünüyor. 😀

  29. Oto-park.com’un test sürüşü ve değerlendirme talebinin kendilerince tarafımıza yapılması gerektiğini bildirmek isteriz.
    Ürün ve hizmetlerimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür eder, iyi günler dileriz.
    herkese aynı mesajı atıyorlar herhalde

  30. Sayın Ali Canik,
    Mazda 3 modeli için detaylı bilgilere https://www.mazda-tr.com/modeller/yeni-mazda3-sedan/ adresinden ulaşabilir, https://www.mazda-tr.com/bayinizi-bulun/ linkinden tercih edeceğiniz bayimiz ile görüşerek test sürüşü yapabilirsiniz.
    Oto-park.com’un test sürüşü ve değerlendirme talebinin kendilerince tarafımıza yapılması gerektiğini bildirmek isteriz.
    Ürün ve hizmetlerimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür eder, iyi günler dileriz.
    Saygılarımızla.

  31. Desteğiniz için teşekkürler arkadaşlar. Biz de ilgili kişilere mütemadiyen mail atıyoruz, nihayetinde buzlar eriyecektir 🙂

  32. and merak ediyorum piyasada her markanın her modelini test aracı olarak alabilen hatta otomatik ve düz olarak farklı farklı seçeneklerini alabilen otomobil test siteleri varken neden size vermiyorlar? sizin test şartlarınız daha mı ağır mesela 2 gün uzun veremeyiz falan mı diyorlar? yol tutuşunun testine kimse bişey demez ama süspansiyonları zorlamak için girilen çukurları düşününce araç temini zor umarım mazda3 ü bulursunuz.

    1. diğer siteler daha olumlu daha reklamcı primci yaklaşıyo otopark.com işte burada ayrılıyor tamamiyle doğruları söyledikleri için markalar araç vermiyor

  33. Marka imajı, 2.el değeri, piyasası, sorunsuz yedek parça ve yaygın servis ağıyla Honda Civic her yönden bariz bir şekilde öndedir. Mazda dünyanın en sorunsuz markalarından biridir fakat ülkemizde hakettiği yerde ve konumda değildir. Mazda’nın ülkemizde karlı bir marka olabilmesi ve marka imajı konusunda rakipleri karşısında kendini daha çok geliştirmesi gerekiyor Bkz: Hyundai/Kia gibi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu