Haberler

McLaren P1 ailesini genişletiyor




Aynı model otomobil üzerinden küçük dokunuşlarla harika başka modeller ortaya çıkarma işini en iyi Porsche yapıyor diyebiliriz. 911 serisinden o kadar çok harika araçlar çıkardılar ki, McLaren de P1 modeli üzerinden aynı şeyi yapmayı deniyor.

Geçtiğimiz mart ayındaki haberlerde, gelecek McLaren yarış serisinde yeni body kitlerin ortaya çıkacağını okumuştuk. Hala bu konuda net bir açıklama gelmezken, Hollandalı Autovisie haberlerinde McLaren’in en az 4 çeşit model üreteceğini açıklamıştı. McLaren yetkilileri geçtiğimiz haziran ayında çıkan haberlerde ise GT isimli bir model yapacaklarını ve bu modelin önde yer alan bagaj kısmını motor ile dolduracaklarını söylemişlerdi. Bu model Geneva Motor Şovu’nda gösterilen P1 GTR modelinin rafa kaldırılabileceği anlamına geliyor. Bir başka gün çıkan haberlerde ise 650 GTR modelinin 12C Cam-Am modeli yerine üretileceği yazılıyor. Sonuç olarak, McLaren yarış versiyonu araçlarını, pistlerden caddelere taşımak istiyor gibi duruyor.

MP4-12C üzerinden coupe formunda ortaya yeni çıkan 650S, daha önce üstü açık versiyonu olan Spider, 625C ve yakında gelecek olan GTR versiyonları ile 4 tane çeşit McLaren üretiliyor olacak.

McLaren özel operasyonlar departmanı, 20. yıl şerefine 650S modeli üzerinden daha önce Le Mans yarışlarını domine eden F1 GTR modeline gönderme yapacak. 650S Le Mans ismini alacak bu modelde özel alaşım materyaller kullanılacak ve sportifliği kamçılamak için şnorkel şeklinde bir havalandırma da aracın tavanında yer alacak.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu