Haberler

McLaren P1 GTR, Cenevre’de tanıtılacak




1995’teki 24 Saat Le Mans yarışındaki harika zaferiyle akıllara kazınan F1 GTR modeliyle GTR ismi markanın geleneklerine işlemişti. O zamandan bugüne kadar GTR yoksunluğunu gördüğümüz McLaren, Cenevre Otomobil Fuarında tanıtacakları P1 GTR ile bunu gidereceğinin sinyalini verdi.

mclaren-f1-vs-mclaren-p1
Markanın ikonuna dönüşen bu aracın yeni versiyonunda sadece piste özel bir üretim gerçekleştirilecek ve 2015 Cenevre Otomobil Fuarında hayranlarıyla buluşturulacak.

Monterey Otomobil Haftasında konseptinin tanıtımının yapıldığı zaman gördüğümüz araçta, 83 beygirlik bir güçlendirilme yapılmıştı. Böylece otomobilin güç çıkışı 986 beygir olmuştu. Aynı 3.8 litrelik V8 turbo motoru kullanan McLaren, P1 GTR’da daha geniş bir ön iz genişliği değişikliğine gitmiş, sürüş pozisyonunu aşağılara çekmiş ve aynaları A sütununa kaydırmıştı. Böylece aracın önünde sanki ısırmayı bekleyen dişler havası yaratıldı.

Bu pist modelinde Ferrari’nin başta 599XX Evo ve diğer XX pist modelleri için hazırladığı paketlerin benzerini McLaren’de de göreceğiz. Bunlardan birisi yarış simülatörleri olacak. 2015’in sonrasında üretimde olacağı belli olan modelin tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.


Galeriden aracı inceleyebilirsiniz.

 

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu