Haberler

Mercedes-Benz GLC serisi




Geliştirilmesinin son evresine gelinen GLC, aldığı yeni ismiyle beraber sportif görünümünün yanı sıra yakışıklı da olacak. Mercedes’in modellerinde yeni isimlendirme stratejisiyle GLC ismini alacak olan GLK serisi, C serisi sedan ile benzer karakteristik özelliklere sahip olacak gibi görünüyor.

İnternete düşen fotoğraflarıyla yerini alacağı GLK serisine göre büyüyen boyutları rahatlıkla seçilebilirken. Küçük kardeşi GLA’ya göre oldukça büyük görünüyor. GLC daha uzun bir dingil mesafesine ve daha büyük bir iz genişliğine sahip. İç mekanda da büyük değişikliğe gidilen GLC’de yazımızın başında da belirttiğimiz gibi C serisi sedan’dan büyük esintiler taşımakta. Ön konsolun oldukça benzediği, konforun ve kalitenin selefine göre arttığı model, rakipleri Audi Q5 ve BMW X3 ile daha çok yarışabilir bir hale büründü.

2016-mercedes-benz-glc-glk-class-spy-shots--image-via-s-baldauf-sb-medien_100497621_l
C serisi ile aynı platformda üretileceği için ABD’deki Mercedes-Benz fabrikasında üretilecek C serisi sedanların kullanacağı motorları GLC’nin de kullanacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. GLK modeli trafiğin soldan aktığı Japonya, İngiltere, Avustralya ve Hindistan’da hiç satılmamıştı. GLC bu özelliğe sahip olacak ve bu pazarlarda da satışa sunulacak.

2.0 litrelik 4 silindirli turboşarjlı motorun ABD pazarı için en baz motor olacağını söyleyebiliriz. Ülkemizde vergilerden dolayı giriş modelindeki motorun hacminin satış rekabeti için daha düşük olması gerekiyor. Çünkü BMW X3 ülkemizde 1.6 turbo motor ile satılıyor. Mercedes’in 2.0 litrelik turbo motoru C300 modelinde 241 beygir güç sunarken, 370 Nm tork sağlıyor. 2.1 litrelik dizel motorun GLC modelinin kalbini dolduracağı bir diğer motor. Ayırca V6’lık benzinli, yüksek performanslı bir motorun da geleceği muhtemeller arasında. 3.0 litrelik bu motor 329 beygir güç üretiyor ve 480 Nm tork sağlamakta. Kağıt üstünde oldukça güçlü görünen bu motorun GLC-63 AMG modelinde olması ön görülüyor. GLC yanında yeni M serisi yani GLE, ve yeni GL serisi yani GLS de satışa sunulacak. Modelin 2016 yılında satışa sunulması bekleniyor.

Galeriden, aracın test edilirken yakalandığı anların fotoğraflarını inceleyebilirsiniz.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu