Haberler

Mercedes-Benz şova devam ediyor




Modelin geçen hafta CES’te ortaya çıkmasının ardından, Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion konsepti ilk kez Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı kapsamında Detroit’te görücüye çıktı.

Muhtemelen Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda bu yıl sergilenen en ilginç konseptlerden biri olan modeli, Mercedes-Benz “Sürücüsüz ilerleyebilen lüks sedan” olarak tanımlıyor. Araç belirlenen rotalar arasında sürücüye ihtiyaç duymadan ulaşım sağlayabiliyor. Kendi etrafında dönebilen koltukları sayesinde içinde karşılıklı oturabilmenize de imkan veren araçta, 6 farklı bilgi ekranı sayesinde bütün gerekli bilgileri anlık olarak takip edebiliyorsunuz.

B sütunu olmayan aracın aynı zamanda 90 derece açılabilen kapıları sayesinde kabin içine ulaşım oldukça kolay.

Gücünü arka lastiklere aktaran, iki adet elektrik motoruyla toplamda 268 beygir güce sahip olan araç lityum iyon pilleri ile 200 Km’lik menzile ulaşabiliyor. Gerektiğinde 5.4 Kg’lık depolarında bulunan hidrojen sayesinde elektrik üreterek, hareket halindeyken aracınızı şarj edebilmenize olanak sağlıyor.

Sistem temelde 2011 F125 araştırma aracında yer alan haliyle kullanılmış ve F 015 Luxury in Motion konseptini sıfırdan yüze 6.7 saniyede ve maksimum 200 Km/s hıza ulaştırabiliyor. Araç hibrit olarak kullanıldığında 1,100 Km’lik bir menzile sahip.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu