Haberler

Mercedes-Maybach S600 el yakacak




Geçtiğimiz kasım ayında Los Angeles Otomobil Fuarında tanıtımı yapılan Mercedes-Maybach S600’ün ABD’deki fiyatı 189.350 dolar. 925 dolar da aracın teslimat ve kargo ücreti olarak tüketiciye yansıyor. Bu bilgiler ışığında ve Türkiye’deki vergi sistemi, güncel dolar kuru ile ülkemizdeki fiyatı 1.269.292 TL’ye tekabül ediyor. Bu uçuk fiyatıyla Türkiye’de kaç tane satar ve hiç satar mı oldukça tartışmalı bir konu.

Nisan ayında ABD’de satışa sunulacak araç, Daimler holdingin sattığı en üst model otomobil olarak kabul ediliyor zira sunduğu zengin paketleriyle araçta gerçekten yok yok. S serisinin uzun dingil mesafeli normal S600’ünden fiziksel farklılıklar içeriyor. 200 mm daha fazla uzunluğu arka kısımda yıldıza yakışır büyüklükte alan sağlıyor.

Dış görünümüne baktığımızda, 66 mm kısalan kapı uzunluğu, C sütunundaki üçüncü cam, ufak değişikliklere uğramış ön ızgara ve Maybach imzalı jantlar, logolar göz çarpan detaylar. İçerideki en büyük değişiklik markanın “dünyadaki en sessiz otomobil” iddiasında bulunabilmesini sağlıyor. Buna ek olarak arka koltuklar, minderler kişinin ihtiyacına göre elektronik olarak ayarlanabiliyor.

Aracın kalbinde ise 6.0 lirelik bir V12 yatıyor. Çift turbolu bu motorun güç çıkışı 523 beygir, sağladığı tork ise 830 Nm. Daimler, bu uçuk fiyatı yanında opsiyon getirmeyecek kadar dolu bir otomobil vaat ediyor. Öyle ki Gövde Kontrol Yardımcısı, tam LED aydınlatma grubu, Burmester 3 boyutlu ses sistemi, arka koltuklar eğlence sistemi, ön cam ısıtıcısı ve diğer birçok lüks donanım standart olarak geliyor.

Almanya’daki fiyatı 187.841 euro olan aracın, isterlerse Alman müşteriler V8 motorlu versiyonunu alabilme şansına sahip. V8 versiyonlu S500 134.053 euro.

Aracı galeriden inceleyebilirsiniz.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Rolls-Royce, Bentley varken ne yapayım Maybach logolu Mercedes’i? Maybach zamanında Mercedes’e çok benzediği için iflas etmişti Rolls-Royce, Bentley karşısında. Bu araç bir Maybach ise Mercedesten farklı olmak zorunda Maybach Mercedes’e benzememeli. Bu pazarda Rolls-Royce, Bentley bir numaradır Maybach logolu Mercedes asla bu markalar karşısında başarılı olamaz ve tutulmaz. Bu kadar param olsa Rolls-Royce ve Bentley varken Mercedes-Maybach’a asla bakmazdım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu