Haberler

Mr. Bean’in McLaren’ı satılıyor




Blackadder ve Mr. Bean karakterleriyle tanıdığımız usta oyuncu Rowan Atkinson, dünyada sadece 64 adet bulunan McLaren F1 aracını satma kararı aldı. Londra’daki bir galeride bulunan araba için istenilen fiyat ise dudak uçuklatacak cinsten: Tam 8 milyon sterlin!

Birçok koleksiyoncunun aksine aracını günlük olarak kullanan Atkinson, McLaren F1 ile tam 41.000 mil (yaklaşık 69.000 km) yol yapmış. Amatör olarak ralli yarışlarına katılan aktör, aracını 2009 yılında Top Gear’a test için vermişti. Bu testte Bugatti Veyron ile karşılaştırılan F1, yarışta mağlup olmuştu.

Rowan Atkinson her ne kadar usta bir şoför olsa da 2 büyük kaza atlattı. 2009 ve 2011 yıllarında yaptığı kazalarda ciddi bir yaralanma yaşanmasa da faturası çok ağır oldu. Sigorta şirketinin raporlarına göre kazalardan sonra aracı eski haline getirmek için tam 910.000 sterlin harcandı.

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Türkiye’de olsa “Değişeni – hasar kaydı mevcut, bu parayı etmez, uzak durun arkadaşlar.” denir 😀 😀

      1. Yemin ederim aklımdan geçti, içimize işlemiş sanırım.. Araç hatalı 5.5 milyon versem olmazmı ?

  2. stepnesi dahi kullanilmamis ufak tefek temizlik boyalari mevcut diger 63 aracla karistirmayin boylesi fabrikada yok 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu